Friday, January 28, 2011

Iran: verder

Op 27 januari zijn in de Ghezel Hesar prison of Karaj 7 mannen opgehangen.
De mannen, J. A. veroordeeld voor de smokkel van 370 gram crack in de gevangenis, M. D. voor het bezit van 4980 gram crack, Gh. B. voor de koop, verkoop en bezit van 4900 grams crack, K. N. voor de handel van 49 kilo en 70 gram Hashish (cannabis), D. S. voor het gebruik en bezit van 397 grams heroine in de gevangenis, K. B. voor het bezit en gebruik van 310 gram crack in de gevangenis en M. T. voor de handel van 61 kilo en 300 gram crack en het gebruik van opium.
Volgens IRNA zijn 3 mensen opgehangen in de gevangenis van Orumieh.
Zij werden niet met naam genoemd en zijn allen veroordeeld voor drugshandel.
bron: iranhr.net


In de gevangenis van Orumieh is Farhad Tarom uit Lavark in West-Azerbaijan opgehangen.Hij heeft 3 jaar in iraaks Kurdistan gewoond en werd een maand na zijn terugkeer gearresteerd.
Hij was veroordeeld voor het lidmaatschap van de Democratic Party of Kurdistan.
Nadat zij van zijn executie hoorden zijn burgers uit Oroumiyeh en Oshnavieh naar de gevangenis gegaan en vroegen om het lichaam teneinde het te begraven.
In plaats daarvan zijn 10 familieleden gearresteerd:
Touran, zijn moeder, Zeinab, zijn vrouw, Rana, zijn schoonzuster, Saleha, zijn nicht, Fakhreddin, zijn broer, Latif, zijn neef, Golpiaz Tarom, Bahaeddin Khandehpour, Seifeddin Khandehpour en Shahram Khandehpour.
bron: HRHI



De bahai Siamak Iqani, zit een gevangenisstraf van 3 jaar uit in de gevangenis van Semnan.
Hij heeft diverse malen ademhalingsproblemen gehad waarbij hij met behulp van zuurstof gereanimeerd moest worden.
Hij moet volgens artsen naar een niet-rokersafdeling binnen de gevangenis worden verplaatst, maar de hoofdbewaker heeft gezegd dat hij pas zal worden toegelaten als hij zich bekeert tot de islam.
bron: persian2english.com

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Weer een 'levend bewijs' dat het niet slim is terug te keren naar Iran, als je er eenmaal in bent geslaagd het land te verlaten.