Monday, February 28, 2011

Iran: meer van hetzelfde

De advocaat van de 2 gevangen zittende amerikanen, Masoud Shafii heeft tijdens een interview gezegd dat als hij geen toegang krijgt tot zijn clienten, hij zich gedwongen voelt als advocaat terug te trekken.
De rechtzitting werd achter gesloten deuren gehouden, waardoor hij geen toegang had, maar PressTV mocht wel aanwezig zijn. Ook na 6 februari heeft hij zijn clienten niet mogen bezoeken.
bron: latimesblogs.latimes.com



Naar aanleiding van de protesten op 14 en 20 februari zijn de studenten Milad Taheri, Danial Zargarian, Mohsen Barzegar, Iman Sadighi, Sarah Bagheri, Ali Yazdanpanah, Hossein Zamen-Zarabi, Ramtin Meghdadi en anderen gearresteerd.
Het vonnis van 7 jaar gevangenis van Ehsan Abdeh-Tabrizi is in hoger beroep verminderd tot 5 jaar gevangenis. Hij zit reeds 14 maanden gevangen. Hij was aangeklaagd voor samenwerking met buitenlanders en bestraft voor belediging van de Supreme Leader en samenzwering.
Mohammad Nourizad en Abdollah Ramazanzadeh zijn teruggeroepen naar de gevangenis, nadat zij op borgtocht waren vrijgelaten.
Ramanzadeh was veroordeeld tot 6 jaar gevangenis. Hem was gezegd een openbaar interview te houden waarin hij de protesten van 14 februari en het Islamic Iran Participation Front veroordeelt, of terugkeren naar de gevangenis. Hij koos voor het laatste.
De journalist en filmer Nourizad moest ook naar de gevangenis terugkeren.
De gearresteerde student aan de Sharifuniversiteit Hossein Salemkar mocht een telefoongesprek met zijn familie voeren, maar hij mocht niet zeggen waar hij zich bevindt.
Tegen zijn familie is gezegd dat zijn naam niet tussen de 654 namen van andere gevangenen in Evin bevindt.
bron: HRHI

Slechts drie dagen nadat de dochter van Hashemi Rafsanjani, Faezeh Rafsanjani was uitgescholden door agenten in burger en zijn kleinkinderen met een taser waren aangevallen, is zijn neef, Nasser Hashemi aangevallen door agenten in burger en het ziekenhuis in geslagen.
bron: persian2english

EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zonder advocaat wordt de situatie helemaal penibel voor ze.