Sunday, March 27, 2011

Iran: druk

Afgelopen maand hebben minstens 4 inwoners van Abdanan, provincie Ilam getracht zelfmoord te plegen. 3 mensen zijn daarin geslaagd.
Human Rights Activists News Agency (HRANA) bericht dat de oorzaken van deze zelfmoordgolf gelegen liggen in de armoede, verslaving, werkloosheid en familievetes.
Afgelopen jaren zijn zowel zelfmoordpogingen als zelfverminking sterk gestegen in de provincie Ilam. De provincie Ilam die, vergeleken bij andere provincies in het land, duidelijk is achtergesteld, staat bovenaan wat betreft Irans zelfmoordstatistiek en vrouwelijke zelfverminking.
bron: en-hrana.com



Voor de tweede keer worden er pogingen gedaan om het Youtube kanaal van Freedom Messenger te sluiten.Het youtube kanaal heeft ongeveer 3000 video's en is een belangrijke bron aan informatie over Iran.
De regering van Iran poogt steeds harder om ook het internet voor inwoners onbereikbaar te maken en tegelijkertijd te voorkomen dat beelden het land verlaten.




Volgens artikelen in de Jerusalem Post en Reuters heeft Iran een grote vinger in de pap bij de onderdrukking van de protesten in Syrie.
In de berichten staat onder meer dat betogers vertelden dat de agenten onderling Farsi spraken.
In de afgelopen jaren zijn de banden tussen Syrie en Iran nauw aangehaald.
bron: freedomssenger.com



EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Syriƫ en Iran hebben het nodige te vrezen.