Friday, March 18, 2011

Iran: gewelddadigheden

De International Campaign for Human Rights in Iran heeft meegedeeld dat in de Vakilabad Prison in Mashhad weer 10 gevangenen in het geheim zijn geexecuteerd.
De gevangenen zijn volgens het bericht opgehangen zonder dat hun familie of advocaat in kennis was gesteld.
Behalve in Vakilabad, worden ook in de gevangenissen van Birjand and Taibad regelmatig mensen in het geheim geexecuteerd. De meesten van hen zijn afghanen.
bron:iranhumanrights.org, freedomessenger.com




Tijdens martelingen hebben veiligheidsagenten de schouder van Arash Sadeghi gebroken.Hij is hierna in isolatie geplaatst en krijgt ook geen verlof met Nowruz. Hij werd ondervraagd en gemarteld omdat hij vragen heeft over de omstandigheden waaronder zijn moeder is gestorven en het geven van interviews aan nieuwagentschappen die het niet eens zijn met de regering.
Bewakers hebben tijdens het geweld in ward 2 van de Ghezelshahr prison verschillende gevangenen gedood en anderen gewond.In ward 2 bevinden zich vooral ter dood veroordeelde gevangenen.De gevangenisleiding verklaarde dat een groep gevaarlijke gevangenen en drugsdealers wilden ontsnappen door middel van geweld en vernieling. Bewakers en andere gevangenen konden dit verhinderen.
Dit staat in tegenspraak met verklaringen van gevangenen uit Ghezelshahr prison die zeiden dat zij vreedzaam protesteerden tegen de slechte omstandigheden in de gevangenis en werden aangevallen.Onder de politieke gevangenen in deze gevangenis bevinden zich Mohammad Pourabdollah, Massoud Aghai en Farzaneh
In de Ghezelhesarprison zijn de telefoonlijnen afgesloten om te verhinderen dat gevangenen inlichtingen over afgelopen dagen naar buiten brengen.Bij de ongeregeldheden zijn 14 doden en 33 gewonden gevallen.
bron: HRHI

Het supreme court in Iran heeft bekendgemaakt dat doodsvonnissen voortaan binnen 10 dagen zullen worden uitgevoerd.Volgens het hoofd van justitie is het belangrijk is dat de handeling direct op het vonnis volgt, anders heeft het geen effect op de maatschappij.
bron: persian2english.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Bij dat 'effect' kun je toch grote twijfels plaatsen.