Tuesday, March 29, 2011

Iran: tegenwerking

De vrouw van Emadedin Baghi, de gevangen zittende journalist en oprichter van de Society to Defend Prisoners, heeft in een interview met International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat de openbare aanklager voor Teheran geweigerd heeft haar man verlof te geven om Nowruz thuis door te brengen.
Baghi zit een gevangenisstraf uit van 7 jaar in Evinprison.


Ook aan de journalist Ahmad Zeidabadi is geweigerd hem gedurende Nowruz verlof te verlenen.
Zeidabadi werd op 14 juni 2009 gearresteerd en sindsdien heeft hij de gevangenis niet mogen verlaten. Hij is tot 6 jaar gevangenis, vijf jaar verbanning naar Gonabad, en een levenslang verbod op sociale en politieke activiteiten veroordeeld. In beroep is het vonnis bevestigd.
bron: iranhumanrights.org


Het youtubekanaal van Freedom messenger is weer vrijgegeven na voor de 2e keer afgesloten te zijn geweest.
Iran poogt voortdurend via klachten over zogenaamde copyrightproblemen de youtubekanalen van tegenstanders van de regering te laten sluiten.
bron: freedomessenger.com




Een official van het amerikaanse departement van buitenlandse zaken heeft gezegd dat een eventuele verandering van regering in Iran geheel in handen ligt van het iraanse volk.
Hij zei dat zelfs als Amerika de regering in Teheran misschien niet prettig vindt, men gelooft dat het regime zal veranderen als het iraanse volk wil dat het wordt veranderd, en wel door het iraanse volk.
bron: rferl.org



EAWorldWide



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat wordt lang wachten eer het Iraanse volk in staat is het regime omver te werpen.