Tuesday, April 26, 2011

Iran: dubbel

Minstens 2 van de vier op 21 april op het strand van Bandar Abbas opgehangen mannen waren minderjarig.Drie van de vier waren ter dood veroordeeld voor de verkrachting van en moord op een 15-jarige jongen in november 2008.
Volgens berichten werden de vier na de daad gearresteerd en geidentificeerd als S. N. (18), A. N.(17) en H. B. (17 ).Het is niet bekend of S.N. ook 17 was ten tijde van de daad, omdat de arrestatie pas enkele maanden later was.
De vierde man, die veroordeeld werd voor de verkrachting van een meisje in 2009 werd geidentificeerd als S. M. (22).
bron: iranhr.net


Het lijkt erop of er spanningen zijn tussen Ahmadinejad en Khamenei. Dit kwam tot uiting bij het "ontslag"van Minister van Inlichtingen Heydar Moslehi, die door Ahmadinejad werd ontslagen, maar door Khamenei vlug in functie werd hersteld.
Er wordt ook gezegd dat Ahmadinejad al vier dagen niet bij het presidentiele paleis is gezien, terwijl hij zondag niet bij een vergadering was,waar Moslehi wel aanwezig was.
bron: rferl.org

De koerdische activist Mohammad Amin Abdollahi is voor de tweede maal aangeklaagd.
Hij zit reeds een gevangenisstraf van 18 jaar uit.
Hij wordt nu aangeklaagd voor propaganda tegen het regime en het berichten over gebeurtenissen binnen de gevangenis.
bron: freedomessenger.com

De hongerstakende politieke gevangenen in de Rafaei Shahrprison zijn hun 2e week ingegaan en hebben een brief naar de UN geschreven waarin zij vragen de omstandigheden in de gevangenis aan de kaak te stellen.
De eerste week van hongerstaking vastten zij een dag op zondag 17 april 2011. In de tweede week wordt twee dagen op zondag 24 april en maandag 25 april gevast. In de derde week, ter ere van de Internationale Dag van de Arbeid, Teachers 'Day en World Press Day, zullen zij drie dagen vasten op zondag 1 mei Maandag 02 mei en dinsdag 03 mei, als uiting van solidariteit met de werknemers, docenten en journalisten en als protest tegen hun onderdrukking.
Tot de ondertekenaars behoren Mansour Osanlou, Rasoul Bedaghi, Majid Tavakoli, Isa Saharkhiz, Heshmatollah Tabarzadi, Keyvan Samimi en Mehdi Mahmoudian.
bron: banooyesabzirani.blogspot.com

Een verklaring(en en fa) van de Council For The Coordination of the Green Path of Hope, ter ere van de Dag van de Arbeid waarin tot solidariteit met de arbeiders in Iran wordt opgeroepen.
bron: banooyesabzirani.blogspot.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zou een interessante ontwikkeling kunnen zijn: Ahmadinedjad op non-actief.