Thursday, April 14, 2011

Iran: gesproken en gezwegen

De gevangen zittende schrijfster en advocate Nasrin Sotoudeh heeft de Barbara Goldsmith Freedom to Write Award 2011 ontvangen.
Sotoudeh werd op 4 September 2010 gearresteerd en is veroordeeld tot 11 jaar gevangenis vanwege de verdediging van haar clienten die na juni 2009 zijn gearresteerd en vanwege interviews die zij aan mensenrechtorganisaties heeft gegeven. De prijsuireiking is op 26 april.
bron: en.irangreenvoice.com


In een interview met Roozonline heeft de vader van Behnoud Ramezani gezegd dat hij net zo vaak een klacht tegen justitie zal indienen tot de verantwoordelijke voor de moord op zijn zoon, gevonden en berecht is.
Ramezani stierf op 17 maart 2011, aan de gevolgen van fatale klappen door motoragenten, met als gevolg een gebroken hand, voet en nek, en een uitgescheurde testikel.
Volgens het hoofd van security voor Teheran waren de verwondingen afkomstig van een in Ramezani's jaszak ontplofte handgranaat, maar getuigen weerspreken dit.
bron: persian2english

Volgens de krant Shargh zeggen economen dat Iran weigert publieke cijfers te verstrekken over de economische groei zodat geen voorspellingen hieromtrent kunnen worden gedaan.
Zij zeggen dat de centrale bank twee jaar geleden voor het laatst cijfers omtrent het binnenlands product gaf en dat het werkloosheidscijfer 12 maanden geleden voor het laatst is gepubliceerd.
bron: freedomessenger.com


De ambassade van Saoedi Arabie in Teheran is aangevallen met molotovcocktails. Fars meldde dit door Basij werd gedaan en dat security agenten wel aanwezig waren maar niet ingrepen.
Een aantal demonstranten probeerden de vlag van Hezbollah en Libanon op het ambassadegebouw te hijsen, maar dit werd verhinderd door de veiligheidsagenten.
bron: panarmenian.net

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De waardering achter die prijs is natuurlijk mooi. Voor de rest heeft ze er concreet niet veel aan.