Saturday, April 23, 2011

Iran: meer

Nadat celblokken van de vrouwenafdelingen in de Gohardashtgevangenis van Karaj gesloten zijn, zijn honderden vrouwelijke gevangenen verdeeld over verschillende andere gevangenissen.
Er wordt gemeld dat de meerderheid van de vrouwen overgebracht is naar Karajprison, welke veel kleiner is, maar het is niet duidelijk of zich daar ook politieke gevangenen onder bevinden.
In de afgelopen maanden zijn veel structuren en programmas in de gevangenis veranderd door de State Prisons and Security and Corrective Measures Organization.
bron: en-hrana.com



Een onbekende politieke gevangene Ahmad Shah Rezai, 29 heeft tengevolge van marteling het gehoor aan een oor verloren.
Rezai werd in juni 2010 gearresteerd tijdens de protesten op Enghelab square.Hij werd na zijn arrestatie 10 dagen in celblock 2a opgesloten. Daarna werd hij overgebracht naar celblock 240, waar hij 74 dagen in isolatie heeft gezeten.
Inmiddels heeft hij het gehoor in zijn rechteroor verloren tengevolge van martelingen tijdens de verhoren.
bron: en-hrana.com

Volgens berichten is Ali Nejati, lid van de raad van bestuur van het Haft Tapeh Sugar Cane Workers Syndicate op 10 april in het ziekenhuis opgenomen tengevolge van een hartaanval.Hij had zes maanden in de gevangenis doorgebracht vanwege zijn vakbondsactiviteiten en zou voor dezelfde feiten in april weer terecht moeten staan.
bron: iranlaborreport.com

Na 114 dagen zijn de lichamen van 2 mijnwerkers op 600m diepte uit de Kerman Hejdakmijn geborgen.Het lichaam van een van de vier vermiste mijnwerkers was al gevonden, het andere bevindt zich nog steeds ergens in de diepte.Autoriteiten zeggen dat aardverschuivingen en andere gevaren vertraging op hebben geleverd.
bron: iranlaborreport.com

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

'Een onbekende politieke gevangene' noem je bij naam. Hoezo onbekend?

christinA eijkhout said...

Onbekend in de zin van niet publiekelijk bekend, geen studentenleider ofzo, een gewone demonstrant.