Saturday, April 30, 2011

Iran: verder

Shirko (Bahman) Maarefi, een ter dood veroordeelde koerdische politieke gevangene is overgebracht naar eenzame opsluiting.
Op 22 maart hadden officials van de Saqqez Prison gevangenis hem op de hoogte gebracht van het feit dat hij op 1 mei zal worden geexecuteerd.
Op 1 oktober 2008 is Maarefi gearresteerd en ter dood veroordeeld voor handelen tegen de nationale veiligheid, oorlog voeren tegen god en lidmaatschap van de koerdische Komalah Partij.
bron: en-hrana.com


De blogger Rahim Dehqanian is veroordeeld tot 1 jaar gevangenis en 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor handelen tegen de nationale veiligheid en belediging van de leider.
bron: daughtersofthelight-brief.blogspot.com

Parviz Bahrami een leraar uit regio 2 in Teheran is geschorst omdat hij voor zijn rechten opkwam.Volgens berichten had hij en andere leraren gecorrespondeerd over het niet uitbetalen van hun bonussen gedurende de afgelopen maanden.
bron: daughtersofthelight-brief.blogspot.com


Sinds dat zij ongeveer een maand geleden zijn gearresteerd is er geen nieuws bekend geworden over de broers Mokhtar en Shahrokh Khandani.
Zij en enige anderen werden in Nosoud gearresteerd bij protesten over de dood van Pourmand Madhat Nia, een andere inwoner van Nosoud.
bron: daughtersofthelight-brief.blogspot.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

1 Mei: dan rest er niet veel tijd meer ...