Thursday, May 26, 2011

Iran: heimelijk

In gevangenissen in de provincie Khuzestan worden in het geheim gevangenen geexecuteerd.
De onaangekondigde executies werden voltrokken in de Karoon en Sepidar prisons in Ahvaz, Dezful Prison, en Behbahan Prison.Officieel zijn er in de periode maart 2010-maart 2011 slechts 28 executies in de gevangenissen van Khuzestan geweest, maar betrouwbare bronnen denken dat in de Karoon en Sepidar gevangenis in Ahwaz het echte aantal executies veel hoger lag.
In maart vertelde een official tijdens een openbare bijeenkomst(fa) dat er meer dan 40 drugssmokkelaars zijn geexecuteerd.
Eerder berichtte de International Campaign for Human Rights in Iran over geheime executies in Mashad’s Vakilabad Prison, Birjand Prison, Taibad Prison, Ghezel Hessar Prison, Orumiyeh Prison, en de Karoon en Sepidar Prisons in Ahvaz.
bron: iranhumanrights.org


Mansour Osanloo, de oprichter van de Syndicate of Tehran and Suburbs Bus Company (Sherkat-e Vahed) is op 21 mei teruggekeerd naar de gevangenis ondanks het feit dat hij door hartproblemen in een slechte conditie is.
Hij was enige dagen met acute hartproblemen opgenomen geweest in het ziekenhuis.
bron: iranhumanrights.org
President Ahmadinejad en zijn omgeving worden nu van alle kanten aangevallen.
De nieuwste aanval komt van het parlement.
Het parlement, heeft voorgestemd om rapporten te onderzoeken die zeggen dat Ahmadinejad aan ongeveer 9 mijoen mensen voor de verkiezingen ieder $80 heeft gegeven.
Er wordt gezegd dat dit geld onderdeel is van de "justice share" ,een regeling die door de regering is opgesteld om armen in de maatschappij te helpen.
Ook is gezegd dat dit niet eerder openbaar is gemaakt vanwege de "gevoeligheid"van het onderwerp.
bron: rferl.orgEAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Omkoping noemen we dat gewoon.