Tuesday, May 03, 2011

Iran: intimideren


In Mashahr is op 29 april een man in het openbaar opgehangen.
De man, A.M. was veroordeeld voor het bezit van 2407 gram crack.
bron: iranhr.net


De International Campaign for Abolishing The Deathpenalty in Iran bericht dat de HRW een rapport heeft gepubliceerd waarin gevraagd wordt de doodstraf van de politieke gevangene Shirko Moarefi tegen te houden.
Ook spreekt de organisatie haar bezorgdheid uit over de toename van het aantal doodsvonnissen en executies in Iran.
bron: stopexecution.info


De studentenactivist Ashkan Zahabian, een student van de Babol Noshirvani University of Technology, is maandag gevangen gezet toen hij zich meldde bij de Shahid Kachooie prison in Sari.
Hij is lid van deGeneral Branch van de Daftar-e Tahkim Vahdat (student alumni) organization,voormalig lid van de Central Council of the Islamic Association van de Ferdowsi University en Mashhad University of Medical Sciences, en studentenactivist in het noorden van het land.
In februari 2010 was hij bij verstek door Judge Rezaieian in het Babol Revolutionary Court tot 6 maanden gevangenis veroordeeld.
bron: freedomessenger

Tijdens een ontmoeting met studenten heeft Ayatollah Seyed Ahmad Khatami gezegd dat de zaak van het niet volgens de regels dragen van de hijab een groot sociaal en cultureel probleem is geworden.
Tevens zei hij dat er op maatschappelijk gebied weinig aan gedaan wordt. Hij beklaagde zich dat er over deze zaak weinig wordt nagedacht en zei dat volgens hem er bloed zal moeten vloeien om een oplossing voor dit probleem te vinden.
bron: freedomessenger




Volgens berichten van het Human Rights Activists News Agency zijn de afgelopen dagen de leraren Bahaldyn Maleki, Ramin Zandnia, Ali Qarishi, Mokhtar Asadi, Peyman Navidian, Heydar Zaman, Reza Khatami, Kamal Fakorian, Mostafa Sarbazan, Mohammad Sadiq Sadeqi, Hiva Ahmadi en Ezatollah Nosrati opgeroepen zich te melden bij het Inlichtingen Agency in Kurdistan en zijn daar onder druk gezet.
Zij zijn allen lid van de Teachers’ Union of Kurdistan die opgeroepen heeft om 9 mei a.s. de dood van Farzad Kamangar te herdenken en geweld te verwerpen.
bron: en-hrana.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Bloed vloeien om de hijab correct te laten dragen. Treurig.

christinA eijkhout said...

Ja, hij zegt dus in feite dat het geoorloofd is geweld te gebruiken om vrouwen te dwingen hijab te dragen.Een soort vrijbrief dus.