Saturday, May 14, 2011

Iran: verder

De hardliner en hoofd van de Guardian Council Jannati, die tot de Ahmadinejadgetrouwen behoorde, heeft zonder zijn naam te noemen, de president gewaarschuwd, dat mensen die niet het pad van de leider volgen, steun verliezen.
Ook zei hij dat deze onverwachte crisis voorbij is en dat de kalmte is teruggekeerd.
bron: freedomessenger.com, seattlepi.com
De EU wil de duits/iraanse European-Iranian Trade Bank (EIH) op de zwarte lijst zetten omdat deze van betrokkenheid met het iraanse atoomprogramma wordt verdacht.
Vorig jaar schreef de Wall Street Journal dat de EIH bank meer dan een milard dollar aan zaken heeft gedaan voor bedrijven die getroffen zijn door de US, UN en EU sancties.
bron: freedomessenger.com
Tahavole Sabz meldt dat 36 iraanse universiteiten gehoor geven aan de oproep (en en fa) van de Tehran University en Amir Kabir University voor de landelijke studentendemonstratie op 15 mei.
bron: droi.wordpress.comDe "oog voor een oog-straf" die voor vandaag was aangekondigd is uitgesteld. Volgens ISNA hebben de autoriteiten gisteren laat dit besluit genomen.
Een reden is niet bekend gemaakt.
Mensenrechtorganisaties hebben wereldwijd bezwaar gemaakt tegen deze barbaarse straf waarbij met een pipet een bijtend zuur in het oog van een man zou worden gedruppeld.
bron: iranhr.net


wekelijkse podcast 26.

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zien hoe die studentendemonstratie gaat uitpakken. Of uitstel ook afstel betekent, waag ik te betwijfelen in Iran.