Friday, May 20, 2011

Iran: verder

De advocaat van de gevangen zittende amerikanen Josh Fattal en Shane Bauer heeft tegen de International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat omdat zijn clienten niet naar hun rechtzitting geweest zijn, de geruchten over een hongerstaking ernstig moeten worden genomen.
Volgens hem was er geen wettige reden denkbaar waarom zij niet naar de rechtbank konden worden gebracht. Sinds hun laatste rechtzitting, enige maanden geleden hebben zowel het zwitserse consulaat als de familie en hun advocaat geen contact met hen gehad.
bron: iranhumanrights.orgDe advocaten Fatemeh Tamimi, een lid van de Iranian Bar Association, en Mostafa Daneshjou, de advocaat voor Gonabadi dervishes, zijn gearresteerd.
Zij zijn beiden naar een onbekende plaats overgebracht.
bron: rahana.org


De kinderrechtenactivist en Bahai Saman Ostevar die 2 maart 2011 in Kerman is gearresteerd, zit nog steeds in de gevangenis van Bam.
Hij heeft 48 dagen in eenzame opsluiting gezeten en is onder zware psychologische druk gezet.Al die tijd mocht hij geen contact hebben met zijn familie.
De rechtbank weigert inlichtingen te geven over de aanklacht tegen hem of hem op borg vrij te laten.
bron: en-hrana.comDe studentactivist Siamak Sohrabi aan de Sharif Polytechnic University, is door het Revolutionary Court,veroordeeld tot 5 jaar opgeschorte gevangenisstraf op aanklacht van het organiseren van bijeenkomsten en samenzwering tegen de nationale veiligheid.
Hij is de eerste van de op 14 februari aan de Sharif Polytechnische universiteit demonstrerende studenten die is veroordeeld. Sohrabi werd 28 februari gearresteerd.
bron: en-hrana.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Als niemand reeds enige maanden geen contact heeft gehad met de Amerikanen kan er natuurlijk van alles aan de hand zijn. Hongerstaking, land uit gezet, dood ...