Saturday, July 02, 2011

Iran: omstandigheden

De geselstraf voor 14 derwishen die waren veroordeeld tot 25 zweepslagen en 91 dagen gevangenisstraf met uitstel, is uitgevoerd.Zij waren veroordeeld voor het verstoren van de openbare orde door bijeen te komen voor de Gonabadi-gevangenis.
Hun namen zijn: Saeid Kashani, Amir Roshan Mojaver Soufi, Ali Mohammad Amanian, Rouhollah Safari, Ali abbasi Beidokhti, Ebrahim Abbaszadeh, Mohammad Ali Jafari, Hossein Mahdavi, Hossein Abbaszadeh Beidokhti, Rahmat Hosseini, Reza Kakhaki, Behrouz Mojaver Soufi, Ali Mir, en Hassan Belouchi-Beidokhti .
bron: HRHIVolgens Pars Daily News is de koerdische politieke gevangene Kamal Sharifi in kritieke toestand op de 30e dag van zijn hongerstaking. Hij is overgebracht naar de ziekenafdeling van de Minabgevangenis.
Sharifi is in 2008 veroordeeld tot 30 jaar gevangenis wegens poging het regime omver te werpen.
Hij zit reeds 3 jaar in de Minabgevangenis zonder recht op bezoek.
bron: daughtersofthelight-brief.blogpost.comIn de krant Sharq staat dat in iraanse gevangenissen 8x zoveel gevangenen zitten als toegestaan en dat in sommige gevangenissen de gevangenen uit plaatsgebrek op de trappen slapen.
Het hoofd van de Prison Organization heeft gezegd dat de officiele gevangeniscapaciteit in het land 55.000 gevangenen is, maar dat er op het ogenblik meer dan 220.000 mensen in de gevangenis zitten.
Een parlementslid heeft gezegd dat de omstandigheden voor de gevangenen slecht zijn en dat de hygienische omstandigheden zelfs dermate slecht zijn dat er ziektes kunnen uitbreken.
bron: daughtersofthelight-brief.blogpost.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Is er zoveel misdaad of worden er te veel straffen uitgesproken?

christinA eijkhout said...

Straffen zijn voor niet echt democratische regeringen dé manier om controle te houden(vroegere oostblok,midden-oosten, cuba,china,zuid-amerika).
Daarbij komt dat er inderdaad een groot drugsgebruik en -smokkel in Iran is.