Thursday, July 14, 2011

Iran: verder

Door judge Mohammadi van branch 71 van het Tehran Provincial Revolutionary Court is een oudere man, genaamd Saman ter dood veroordeeld voor de moord op zijn vrouw.
Volgens een bericht van Fars Newsagency heeft de man 2 jaar geleden toen hem bevolen werd zijn vrouws mahrieh uit te betalen, haar met 22 messteken gedood.
De mahrieh is een geldbedrag dat bij het aangaan van een huwelijk door de man aan de vrouw moet worden uitbetaald op het moment dat zij er om vraagt.
bron: freedomessenger


De vader van de blogger Hossein Ronaghi Maleki heeft tijdens een interview met de International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat nog een nierinfectie dodelijk kan zijn voor zijn zoon.
Hij vertelde dat de ondervragers van zijn zoon tegen hem hebben gezegd dat zij er voor zullen zorgen dat hij sterft. Maleki heeft onlangs een niertransplantatie moeten ondergaan en zijn andere nier is ook aangetast.
bron: ICHRI


Het huis van de mensenrechtactivist en lid van het Committee of Human Rights Reporters en de Association Against Educational Discrimination Navid Khanjan die door de revolutionary court veroordeeld is tot een boete en 12 jaar gevangenis, wordt sinds 9 juli "bewaakt" door agenten in burger.
De aanwezigheid van dergelijke agenten is tegen de iraanse wet en bedreigt de veiligheid.
bron: persian2english.com


De koerdische politieke gevangene Peiman Karimi Azadi is in droge hongerstaking gegaan uit protest dat hij in het gevangenishospitaal van Evinprison is geslagen omdat hij daar tegen een vrouwelijke politieke gevangene praatte.
bron: daughtersofthlight-briefs.blogpost.com


De Bahai Houshang Fanayian uit Amol is tot 4 jaar gevangenis veroordeeld voor het deelnemen aan een religieuze ceremonie als Bahai zijn, lid zijn van Facebook en het maken van propaganda tegen de regering.
bron: daughtersofthlight-briefs.blogpost.com




EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zonder nieren is het inderdaad snel gedaan.