Saturday, July 30, 2011

Iran: verder

Op 26 juli is de baluchi Mohammad Mandazahi, zoon van Dadkha, opgehangen in de gevangenis van Kerman.
Hij was na 6 jaar gevangenis ter dood veroordeeld voor drugshandel zonder dat zijn familie aanwezig was bij het proces.
bron: freedomessenger



De blogger Behnam Darvishian die in 2010 is gearresteerd en is veroordeeld tot 3 jaar gevangenis wegens anti-regime propaganda en handelen tegen de nationale veiligheid door een blog bij te houden.In hoger beroep is dit vonnis bevestigd. Een medewerker aan hetzelfde blog, Ali Shafie is vorig jaar ook gearresteerd.
Darvishian heeft al 8 maanden geen bezoek van zijn familie mogen ontvangen en hen slechts 1x gebeld.
bron: HRHI



De dichteres en mensenrechtactiviste Laleh Hassanpour, de schrijver en journalist Seyed Massoud Hosseini Lavasani, en de PhD student Ehsan Abdeh Tabrizi, brengen alledrie wederom hun verjaardag in de gevangenis door,
Hassanpour was veroordeeld tot 1 jaar gevangenisen 4 jaar uitgestelde gevangenisstraf. Zij is opgeroepen om haar jaar in de Evingevangenis uit te zitten.
Lavasani is veroordeeld tot 8½ jaar gevangenis en Tabrizi die werd gearresteerd toen hij uit het buitenland waar hij studeert terugkwam, is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.
bron: persian2english



Het doodsvonnis van de politieke gevangene Abbas Tavakoli Borazjani, 38 is bevestigd door het Supreme Court.Hij zit op het ogenblik in ward 1 van de Rajai-Shahr Prison.
Hij is in juni 2008 samen met zijn broer gearresteerd voor het slaan van een politieagent en het dragen van een wapen.Zijn broer, Amir Hussein werd onder marteling gedood in Tehran’s Shapour Detention Center.
bron: freedomessenger

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Kennis genomen van je blog.