Saturday, August 27, 2011

Iran: beroep doen

De Mourning Mothers van Laleh Park hebben nogmaals de massamoorden van de 80er jaren veroordeeld, met name de massa executie van politieke gevangenen in 1987.
Nu worden er in Iran weer dagelijks mensenrechten geschonden en is er weer een speciaal rapporteur van de UN benoemd.
bron: persian2english.com


Ayatollah Hossein Kazemeini Boroujerdi die sinds oktober 2006 gevangen zit in Evinprison heeft een oproep gedaan aan de internationale mensenrechtadvocaten en organisaties om degenen die door het regime gevangen zijn gezet omdat zij tot vrijheid en democratie oproepen, te ondersteunen.
bron: freedomessenger


Op 24 augustus zijn tijdens een iftar in Tabriz, minstens 30 azeri's gearresteerd. Zij protesteren dat er geen milieumaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het zoutmeer Lake Urmia verder uitdroogt.
Op 25 augustus werden meer mensen gearresteerd tijdens de voetbalwedstrijd tussen Azerbaijani Trakhtorsazi team en het plaatselijke team Shahrdari Tabriz.Duizenden mensen riepen: Lake Urmia is stervend, de Majlis heeft de executie bevolen.
Als het meer uitdroogt zal er ongeveer 10 miljoen ton zout achterblijven dat het milieu verder kan aantasten en mensen ziek maken.
bron: rferl.org


In een open brief aan de iraanse minister voor onderwijs vraagt de Baha'i International Community om een einde te maken aan de onrechtmatige en onderdrukkende handelingen die Baha'is en andere jonge iranians van de universiteit verwijderd houden.
bron: news.bahai.og


EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die ayatollah komt dus zelf waarschijnlijk ook niet snel vrij na deze oproep.