Tuesday, August 02, 2011

Iran: melden

Mehrnews schrijft dat op 30 juli een man is opgehangen in de stad Qom.
De man, S.H. was veroordeeld voor het vermoorden van een 8 jarige jongen.
De krant Khorasan schrijft dat op 31 juli in Mashhad een man is opgehangen voor de verkrachting in 2008 van een 16jarige jongen.
In het bericht stond dat de man 19 jaar was, maar het was niet duidelijk of dat zijn huidige leeftijd is, of zijn leeftijd ten tijde van de daad was.
bron: iranhr.net



Het japanse bedrijf Tadano stopt met de verkoop van executiekranen aan Iran.
Het besluit is genomen na druk van de pressiegroep UANI (United Against Nuclear Iran),die de bedrijven Tadano en Furukawa UNIC veroordelen voor het leveren van mobiele kranen aan Iran. Het rapport ging vergezeld van beelden van mobiele kranen die worden gebruikt om iraanse burgers op te hangen.
bron: freedomessenger


De gezondheid van de secretaris-generaal van het Democratic Front of Iran en woordvoerder voor Unity Council for Democracy and Human Rights in Iran, de politieke gevangene Heshmatollah Tabarzadi gaat sterk achteruit door hevige pijn op de borst.
Hij zit gevangen in de Rajaei Shahrprison in Karaj.
Hier kunt u de petitie tekenen.
bron: Persian2english


De zoroastrian Mohsen Sadeghipour is begonnen aan zijn 4,5 jaar gevangenisstraf. Hij was veroordeeld tot 4.5 jaar gevangenis, 74 zweepslagen en een geldboete voor belediging van de Supreme Leader, ordeverstoring, anti-regime propaganda door propaganda maken voor het Zoroastrian geloof en het organiseren van oude ceremonies.
Hij was tijdens de Ashuraprotesten gearresteerd samen met zijn vrouw Negar Shahpari en zijn zwager Abolfazl en Mohammad Javad Shahpari.
Zijn neef Mojtaba Ahmadi is tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld en heeft tot nu geen toestemming gehad om bezoek te ontvangen.
bron: HRHI



De mensenrechtactivist Saeed Jalalifar (lid van CHRR) is gisteren bij het revolutionary court in Teheran gearresteerd toen hij trachtte te voorkomen dat het besluit hem op borg vrij te laten zou worden teruggedraaid.
Rechter Moghiseh van het revolutionary court had bevolen dat hij tot zijn rechtzitting gevangen moet blijven in Ward 350 van Evinprison.
bron: HRHI



wekelijks rapport schendingen van het recht op leven

wekelijks rapport menLinksenrechtschendingen

wekelijks rapport vrouwenrechtschendingen



wekelijkse podcast 32

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat is alvast iets, geen levering executiekranen meer.

christinA eijkhout said...

Er worden nog meer kranen gemaakt op de wereld....