Wednesday, August 24, 2011

Iran: verder

De koerdische gevangene Farshad Kamangar is na 29 dagen hongerstaking opgenomen op de ICU van het ziekenhuis in Bijar. Zijn toestand is kritiek.
Farshad Kamangar zit al 2 jaar gevangen in gevangenissen in Kermanshah, Marivan en Bijar op beschuldiging van financiele misdaden.
Hoewel hij zijn volledige straf heeft uitgezeten blijft hij gevangen omdat hij niet in staat is een financiele boete te betalen.
Op 25 juli startte hij samen met de politieke gevangene Hassan Akhtar Samand een hongerstaking om te protesteren tegen het feit dat zij naar Bijan zijn overgebracht.
bron: freedomessenger


Op 18 augustus is de tot christen bekeerde Abdolreza Ali Haq Nejad in Rasjt gearresteerd.
De eerste keer werd hij in 2006 gearresteerd en daarna in 2010. Hij wordt verdacht van evangelisering voor de kerk.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com



Op 16 augustus is de dichteres Hila Sadighi door judge Pirabbasi, veroordeeld tot 4 maanden gevangenis, met een uitstel van 5 jaar. Sadeghi is vooral bekend door haar kritische en politieke gedichten.
Zij was in 2010 gearresteerd en 10 tot 12 uur per dag verhoord.
bron:iranhumanrights.org

Afgelopen week heeft de Tehran Police Special Operations samen met agenten in burger huizen in de wijk Saadat Abad doorzocht en satellietschotels in beslag genomen.
Politiecommando's gebruikten touwen om zich van de daken te laten zakken en door de ramen in huizen te komen.Gedurende de aktie werden de mensen door agenten bedreigd en geintimideerd.
Veel mensen zeiden na afloop dat zij geld, juwelen en andere kostbaarheden misten.
bron: iranhumanrights.org

Op 21 augustus is een richtlijn van het iraanse Ministerie van onderwijs uitgebracht waarin staat dat jongens en meisjes reeds op de kleuterschool gescheiden onderwijs moeten krijgen.Het is alleen toegestaan jongens en meisjes gezamenlijk les te geven op scholen die beneden het minimum aantal leerlingen zitten.
bron: rferl.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De politie had te veel naar Tarzan-films gekeken.