Thursday, September 29, 2011

Iran: handelen

In de gevangenis van Qom is 29 september een man opgehangen.
De man, M.F. was beschuldigd van het bezit van 1572 gram en het verkopen van 2435 gram crack.
Newsagencies Fars en Mehr berichtten dat de man in oktober 2009 was gearresteerd en in mei 2010 ter dood was veroordeeld.
bron: iranhr.net

Een intern rapport laat de rol zien die de iraanse t.v. heeft gespeeld bij de arrestatie van de zes documentairemakers Naser Safarian, Mojtaba Mir Tahmaseb, Hadi Afarideh, Mohsen Shahrnazdar en Katayoun Shahabi .
Dit document beschrijft de deelname van de regisseurs aan buitenlandse filmfestivals en congressen als "ondergrondse cinema" en een "gevaar voor de politiek".
Verschillende delen voor dit rapport laten zien dat het plan voor de crackdown en intimidatie van de onafhankelijke film community al in september 2009 en niet in september 2011 in theorie door IRIB is opgesteld.
bron: iranhumanrights.org


In de afgelopen jaren zijn er meer dan 6 miljoen dropouts in de scholen door armoe gekomen, De afgelopen 10 jaar is de bevolking met 1,5 % toegenomen terwijl het aantal studenten terugliep van 18 miljoen tot 12 miljoen.De redenen hiervoor zijn voornamelijk van economische en sociale aard.
bron: freedomessenger




Mahmoud Reza Khavari, managing director van Bank Melli, Iran’s grootste staatsbank, vluchtte naar Canada na de arrestatie van verschillende topbankiers in connectie met een zaak die wordt omschreven als de grootste geldfraude in de iraanse geschiedenis.
Mehrnews berichtte dat Khavani behoort tot de 22 personen die door de openbare aanklager worden gezocht in verband met deze fraude. Bank Melli wordt beschuldigd meegewerkt te hebben aan frauduleuze betalingen.
bron: freedomessenger

Bij de begrafenis in Khoy van de bij een "verdacht ongeluk" omgekomen azerbeijaanse activist Ebrahim Jafarzadeh, zijn vrouw Mona Kahrobayi en hun dochter Ayla zijn volgens The Association Defence of Azerbaijani Political Prisoners (ADAPP) 60 mensen gearresteerd .
bron: freedomessenger


EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Fraude plegen, mag ook in Iran niet.