Sunday, October 30, 2011

Iran: arrest

De politie in Mashhad heeft 19 mannen en vrouwen gearresteerd.
Khabar Online meldt dat de 10 mannen en 9 vrouwen werden gearresteerd tijdens een party in een appartement. De zaak wordt door de politie nog verder onderzocht.
bron: freedomessenger

De Hoger Beroepsrechtbank heeft de vakbondsactivist Behnam Ebrahimzadeh in beroep veroordeeld tot 5 jaar gevangenis, nadat hij door een lagere rechtbank tot 20 jaar was veroordeeld.
Ebrahimzadeh is meer dan 16 maanden geleden gevangen genomen en zit sindsdien onder zeer slechte omstandigheden in ward 350 van Evinprison.
Zo mogen gevangenen in Ward 350 niet met warm water douchen.
bron: HRHI



De studentenactivist Omid Rezaei is door agenten van de inlichtingendienst gearresteerd.
Nadat enkele dagen niets van hem gehoord was vertelden de autoriteiten dit tijdens een telefoongesprek tegen zijn familieleden.
bron: HRHI


Volgens de Ahwaz Islamic Sunni Organization heeft de Iranian Revolutionary Guard een groep inlichtingenagenten en seniorofficieren van Failaq Al-Qods naar Mekka gestuurd om een terroristische aanslag te plegen tijdens de jaarlijkse bedevaarttocht, de Haij.
bron: arabtimesonline.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die relatie tussen Saudi Arabië en Iran staat momenteel op gespannen voet. Kan nog 'leuk' worden.

Anonymous said...

De relatie tussen Sunnitisch Saudie Arabië en Shi'itisch Iran is altijd heel slecht geweest.

In het verleden zijn heel wat Iraniërs omgekomen tijdens de Haj in Mekka. Nooit is precies duidelijk geworden wie de aanvallers waren.

christinA eijkhout said...

Iran heeft de schuld de laatste jaren steeds meer bij Saoedi-Arabische overheid gelegd, maar tot een echte breuk hebben ze het niet laten komen. Behalve dat ze bij een breuk niet meer naar Mekka zouden kunnen, zijn ze ook nog niet zeker van de reacties in de regio en natuurlijk USA.