Wednesday, October 26, 2011

Iran: straf

Volgens ISNA is een man, A.B , in Bandar Abbas in het openbaar gegeseld.
De man was tot 110 zweepslagen veroordeeld voor roof onder bedreiging.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com




Volgens de gevangen zittende hervormingsgezinde leider Mostafa Tajzadeh zal de regerende elite in Iran vlugger aftreden dan verwacht.
Hij deed een beroep op de iraniers om te protesteren tegen de huisarresten van Mousavi en Karroubi en solidariteit te betuigen met de politieke gevangenen door op iedere eerste maandag van de maand te vasten.
Vorige maand beschuldigde Tajzadeh in een brief aan de Supreme Leader de iraanse staat ervan hen die financiele hulp aan de families van politieke gevangenen geven, gevangen te zetten. Hij beschuldigde het regime ook van het systematisch vernietigen van de leefomgeving van families van gevangenen.
Tajzadeh, een senior lid van de Mujahedin of the Islam Revolution Organisation (MIRO), zit op het ogenblik in eenzame opsluiting in de Evin prison.
bron: irangreenvoice.com

De gevangen zittende Abdollah Momeni wordt na de brief die hij schreef aan de Supreme Leader opnieuw verhoord.
In deze brief beschreef hij de martelingen die hij had ondergaan tijdens verhoren.Na deze brief is er een nieuw dossier aangelegd over hem.
Volgens islamitische wetgeving is het illegaal een gevangene opnieuw te horen als hij al veroordeeld is en zijn straf uitzit.
bron: HRHI


Het iraanse hof van beroep heeft het vonnis van de politieke gevangene Fereydoon Seidi-Rad bevestigd.Seidi-Rad was een van de vele burgers die op 14 februari waren gearresteerd.
Hij is tot 3 jaar gevangenis veroordeeld.
In tegenstelling tot andere die dag gearresteerde burgers heeft Seidi-Rad in ward 290 gezeten en zit nu in ward 350 van Evin.
bron: HRHI

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ik denk dat Tajzadeh iets te optimistisch is.