Thursday, November 24, 2011

Iran: anders

Volgens een iraans parlementslid zijn door Iran 12 CIA spionnen gearresteerd. Er werd niet vermeld waar deze spionnen precies zijn gearresteerd.
Volgens berichten worden zij er van beschuldigd het nucleaire programma aan te vallen.
bron: en.trend.az, telegraph.co.uk



De blogger en medische student aan de Manila Medische School op de Filippijnen Rojin Mohammadi is gearresteerd toen zij op 24 oktober vanuit Turkije terugkeerde naar Iran.Zij werd overgebracht naar de Evingevangenis, waar zij na 24 uur op borg is vrijgelaten.
Vijf dagen later werd haar ouders huis doorzocht door security agenten. Zij werd weer gearresteerd en het is niet bekend wat de aanklacht is.
bron: chrr.biz



Negen politieke gevangenen zijn in de gevangenis van Yazd een hongerstaking begonnen. Zij protesteren tegen het feit dat zij samen met gewone misdadigers worden opgesloten en onbehoorlijk gedrag van de bewakers jegens hen.
Hun namen zijn: Khales Zamani, Abdolsaleh Osmani,Abdolrahman Jangali, Ali Salehi, Omar Imami, Mohammad Moradi, Hani Bani, Rostam Arkia, Vali Doroodi.
bron: freedomessenger


De politieke secretaris van Iran’s Freedom Movement, Mohammad Tavassoli, 74 zit in de gevangenis zonder contact te mogen hebben met zijn familie.Op 3 november werd Tavassoli gearresteerd in verband met een door 143 politieke en sociale activisten ondertekende open brief die op 15 oktober naar Mohammad Khatami is gestuurd.Hij wordt ervan beschuldigd de handtekeningen te hebben nagemaakt, maar in de weken dat hij in de gevangenis is zijn verschillende ondertekenaars van de brief verhoord en zij zeggen dat zijzelf de brief hebben ondertekend.
bron: iranbriefing.net



Siamak Ghaderi een voormalig IRNA reporter heeft vanuit de gevangenis een brief geschreven waarin hij het publiek er aan herinnert dat nog niet zo lang geleden journalisten door dezelfde Javanfekr werden beschuldigd, als waarvoor deze werd gearresteerd.
Ghaderi beschrijft de onmenselijke behandeling door inlichtingen officials die een brief van Javanfekr bij zich hadden waarin hij werd beschuldigd “anti-regime en anti-Velayat Faqih,” te zijn, dezelfde beschuldigingen die nu tegen Javanfekr worden geuit.
Ghaderi was in augustus 2010 gearresteerd en zit een gevangenisstraf van 3 jaar uit.


EAWorldWide


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

CNN brengt ook het nieuws over die CIA 'spionnen', maar heeft niet meer info dan jij.

christinA eijkhout said...

Er is ook nog niet zoveel bekend.