Sunday, November 27, 2011

Iran: kleur

Een artikel van Mehrdad Darvishpour, professor in de sociologie aan Mälardalen University over eventuele consekwenties van een militaire aanval op Iran.
bron: en.irangreenvoice.com

De iraanse IT taskforce voor computercrimes heeft aangekondigd dat er hackers in dienst worden genomen. Het hoofd van de iraanse IT crimes task force zegt dat hackers door hen worden ingedeeld in 3 groepen: roze, witte en zwarte hoeden.
De hackers die in computer systemen dringen om te beschadigen of te stelen, zijn zwarte hoeden.
Zij die hacken om op te scheppen zijn roze hoeden en zij die hacken om de veiligheid van systemen aan te tonen zijn witte hoeden.
De zogenaamde roze en witte hoeden worden niet als misdadiger beschouwd en worden door de politie verwelkomd om hun vaardigheden. Volgens hem zijn 50% van de hackers onder de 25 jaar.
Volgens de amerikaanse inlichtingendienst heeft de IranCyber Army een budget van $76 miljoen, met 2,400 werknemers en 12,000 reservisten.
In september heeft de Iran Cyber Army 500 nederlandse websites gehackt, iraanse media meldden dat er ook aanvallen zijn uitgevoerd op de internet portalen van Mossad, de CIA en Israel.
bron: iranbriefing.net



In het iraanse parlement is een wet aangenomen om de economische en diplomatieke banden met Groot-Brittannie te verminderen als antwoord op de sancties tegen Teheran.
bron: rferl.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Denk dat de zwarte hoeden in de meerderheid gaan zijn ...

christinA eijkhout said...

Misschien niet, als er vanuit Iran wordt gehackt, is het bijna altijd terug te voeren op de overheid.