Friday, December 02, 2011

Iran: reported

De geestelijke blogger van Pezhak-e Khamoush en lid van Qom Hezbeh Mosharkat (Participation Front) Ahmad Reza Ahmadpour die op 19 juli 2010 was gearresteerd en al die tijd heeft vastgezeten, is overgebracht naar de gevangenis in Ahwaz.
Hem is toen verteld dat zijn straf van 3 jaar gevangenis is verhoogd is tot 5 jaar gevangenis.
bron: HRHI



Op de website Kaleme heeft een bekende hervormingsgezinde leider zijn bezorgdheid uitgesproken over de veiligheid en toestand van Mousavi en Karroubi.
Ook heeft Saeed Hajjarian in een aantekening ter gelegenheid van de 55e verjaardag van Mostafa Tajzadeh bewondering voor diens houding uitgesproken.
Tajzadeh is lid van Central Council van het Islamic Iran Participation Front (Mosharekat) en van de Islamic Revolution Mujahedin Organisation of Iran (MIRO), hij was tijdens de regering van Khatami minister van binnenlandse zaken. Samen met 6 andere prominente hervormingsgezinden heeft hij een brief geschreven met klachten over de rol van de IRGCc en diverse commandanten tijdens de verkiezingen in 2009.Sindsdien zit hij al anderhalf jaar in isolatie in de quarantineward van de Evingevangenis.
De afgelopen weken zijn er van verschillende kanten berichten gekomen dat de gezondheid van Mousavi en Karroubi achteruit gaat. Zij staan sinds februari onder huisarrest.
bron: iranbriefing.net

De International Trade Union Confederation (ITUC) en de International Transport Workers’ Federation (ITF) maakten bekend dat Ebrahim Madadi bestuurslid van de buschauffeurvakbond Vahed Syndicate is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft voor valse aanklachten van het in gevaar brengen van de national veiligheid in de gevangenis gezeten.
De Vahed Bus Drivers Syndicate of Tehran and the Suburbs heeft een verklaring uitgegeven.
bron: iranlaborreport.com

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zo maak je critici monddood: leg ze huisarrest op en laat hun gezondheid verslechteren.