Tuesday, December 13, 2011

Iran: meer

Volgens de iraanse hoofdofficier van justitie zijn 15 amerikaanse en zionistische spionnen gearresteerd.
Hij gaf geen inlichtingen over hun nationaliteit of waar zij gevangen worden gehouden.Er werd ook niet vermeld of de 15 mensen wasrvan in november werd gezegd dat zij wegens spionage zijn gearresteerd, hiertoe behoren.
bron: washingtonpost.com

In Khomein City heeft een vrouw haar man met bijtend zuur overgoten omdat hij aan polygamie deed.
Bij haar bekentenis vertelde de vrouw aan de politie dat zij het gedaan had omdat haar man een tweede vrouw had getrouwd, terwijl zij van niets wist.
freedomessenger.com


Het iranlaborreport heeft een boodschap gepubliceerd van het Network of Iranian Labor Associations (NILA) aan Amnesty International’s Human Rights Day Event in Chicago over de mensenrechten in Iran.
bron: iranlaborreport


Zondagavond zijn bij een explosie in de Ghadir steel in Ardakan, provincie Yazd, 7 mensen omgekomen.Onder de doden bevinden zich ook buitenlandse arbeiders.
Naar de oorzaak wordt nog gezocht.
bron: jordannews.net

De vrouw van de politieke gevangene Bahman Sadeghi-Pour heeft volgens de website Kaleme in de vijfde maand van haar zwangerschap een miskraam gehad tengevolge van stress.
Bahman Sadeghi-Pour zit een gevangenisstraf van 4 jaar uit.
Ook haar broers Pourya en Daryoush zitten in de gevangenis.
bron: en.greenvoice.com


De politieke gevangene Mohammad Tavasoli wordt volgens berichten van zijn familie incommunicado gehouden in Evin prison.
Tavasoli was op 2 November gearresteerd in verband met een brief aan voormalig president Mohammad Khatami die mede ondertekend was door 143 sociale en politieke activisten.
bron: iranbriefing.net


Het Iran Human Rights Documentations Center heeft de 1e vertaling(En) van de Internal Regulation on the Commission of Article 90 of the Islamic Republic of Iran’s Constitution gepubliceerd.
Art.90 gaat over de klachtenbehandeling over het parlement, de uitvoering en justitie.
bron: ihrdc.orgOp 5 december zijn 6 koerdische politieke gevangenen van Ward 12 van de gevangenis in Orumieh overgebracht naar eenzame opsluiting.
Hun namen zijn: Habibollah Golparipour, Jahangir Baduzadeh, Ahmad Tamou’i, Yousef Kakmami, Ali Ahmad Soleiman, en Mostafa Ali Ahmad .
De autoriteiten hebben geen reden opgegeven. Op 12 december was verder geen nieuws bekend over deze gevangenen.
bron: iranhrdc.org

De website Ghasednews.ir, berichtte over het feit dat ontslagen werknemers tijdens een toespraak van president Ahmadinejad in Sari gedemonstreerd hebben voor de betaling van een jaar achterstallig loon.
Een van hen gooide zijn schoen naar de president. Hij werd aangevallen door supporters van de president en moest door veiligheidsagenten worden ontzet.
Andere websites berichtten dat er voorwerpen werden gegooid. De staatsmedia zwegen over het incident.
bron: freedomessenger.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iraanse vrouwen zijn dus niet zo mak.