Tuesday, December 27, 2011

Iran: meer

Op 24 december zijn in de gevangenis van Urmia(Orumieh) zeven gevangenen opgehangen, waaronder een vrouw.
Volgens het rapport van justitie zijn hun namen Yousef A, Heydar D., Mehdi S, Ghorbanali Sh., Saeid M., Sirus M. en de vrouw Nahid A.. Allen waren veroordeeld voor drugshandel.
In de gevangenis van Rasht werden 24 december 2 gevangenen die veroordeeld waren voor drugshandel opgehangen.
Een naam is onbekend, de ander was Sajjad Tal, 26, de broer van de 2 weken geleden in het openbaar opgehangen Mohammadreza Tal.
bron: iranhr.net


Parvin Mokhtareh, de moeder van de gedetineerde mensenrechtaktivist Kouhyar Goudarzi (foto)is door het revolutionary court in Kerman veroordeeld tot 23 maanden gevangenisstraf omdat zij de rechten van haar zoon in de media verdedigde. Zij werd 1 dag na hem in juli gearresteerd en aangeklaagd voor propaganda tegen het regime en belediging van de martelaren en de Supreme Leader.Gedurende haar proces mocht zij geen advocaat hebben. Ook Kouhyar Goodarzi zit al 5 maanden in ward 209 van de Evinprison.
bron: banouyesabz.wordpress.com


Na zeven jaar gevangenschap is de politieke gevangene Behrouz Javid Tehrani, uit de Rajai Shahr Prison in de stad Karaj vrijgelaten. Hij zat gevangen op beschuldiging banden te hebben met groepen die de regering omver willen werpen.
bron: freedomessenger.com
Saham News heeft een kort interview met Fatemeh Karroubi, de vrouw van Mehdi Karroubi(foto) over de komende parlementsverkiezingen gehouden.
Hierin vertelt zij dat in haar man's ogen deze verkiezingen niet meer waard zijn dan een rubber stempeltje.
bron: droi.wordpress.com, en.greenvoice.com


Fars newsagency berichtte dat vandaag tijdens een open vergadering van het iraanse parlement een gevecht is uitgebroken.De president van Targeted Subsidies Organization Behrooz Moradi en het parlementslid Hossein Hosseini kregen eerst ruzie met woorden, maar even later gingen zij op de vuist.
Andere parlementsleden en officials hebben de twee uit elkaar gehaald.
bron: en.trend.az

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Altijd een sensatie om te zien, vechtende parlementsleden.

christinA eijkhout said...

ja, zoiets blijft overal leuk.