Saturday, December 17, 2011

Iran: verder

De 4 Bahais die in Shiraz gevangen zitten , Vehdat Dana, Afshin Ehsenian, Farham Masoumi, en Keyvan Karmi, zijn overgebracht naar Ward 1 van Shiraz Pirbenoy prison, waar zij een cel delen met 30 andere gevangenen.
Het is hun verboden de Ward te verlaten en zij mogen geen bezoek ontvangen.Ook worden geen gebrachte medicijnen aan hen doorgegeven.
Zij zitten een gevangenisstraf van een jaar uit, welke hen in maart 2010 is opgelegd wegens propaganda tegen het regime.
bron: HRHI

Nadat er een filmpje van hem op YouTube verscheen heeft de bekende filmmaker Mohammad Nourizad in een interview met International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat het filmpje is samengesteld uit door inlichtingenagenten gestolen en gemonteerde fragmenten van persoonlijke filmpjes die door hen in beslag waren genomen.
Het filmpje verscheen op 10 december op YouTube.
Hij zei dat met het zo samengestelde materiaal een zaak wegens spionage tegen hem kan worden gefabriceerd.
bron: iranhumanrights.org

De vrouwenrechtactiviste en studente Setareh Elyasi is door het Disciplinary Committee of the University of Cultural Heritage van de universiteit geschorst wegens ongehoorzaamheid.
In december 2009 heeft zij haar scriptie verdedigd en sindsdien wachtte zij op de uitslag.
bron: iranhumanrights.orgDe iraanse pastor Youcef Nadarkhan zal nog minstens een jaar in de gevangenis moeten doorbrengen, alvorens bekend is of hij zal worden geexecuteerd wegens ketterij.
Volgens justitie zal die tijd worden gebruikt om met alle middelen te proberen hem te laten terugkeren tot het islamitische geloof.
bron: worthynewa.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Als hij zich bekeert, is die doodstraf dan van de baan?