Saturday, January 14, 2012

Iran: meer

Op 11 januari zijn 2 mannen opgehangen in de gevangenis van Teheran .De mannen, Fazlollah and Jalal waren veroordeeld voor verkrachting.Fazlollah was ook veroordeeld tot 173 zweepslagen wegens een immorele relatie.
Shargh berichtte ook dat 3 afghanen ter dood veroordeeld zijn en dat het executiebevel door het hoofd van justitie is bevestigd.
De krant Aftab berichtte dat in de komende dagen 9 gevangenen opgehangen zullen worden in Shiraz.
bron: iranhr.net


De studentenaktivist en lid van Iran National Front, Peyman Aref, is weer opgeroepen om zich bij branch 2 van het kantoor van de aanklager in de Evingevangenis te melden. Hij was in december vrijgelaten.
Als deze melding weer tot zijn arrestatie leidt, dan is dit de vierde keer sinds de verkiezingen van 2009 dat Aref wordt gearresteerd.
bron: persian2english


De sinds 2009 gevangen zittende studentenaktiviste Mahdieh Golroo heeft vanuit de gevangenis een opbeurende brief geschreven aan haar echtgenoot Vahid Lalipour, die in december 2011 werd gearresteerd.
bron: persian2english

Op de site persian2english staat de vertaling van een brief die het lid van twee mensenrechtorganisaties Navid Khanjani schreef.
In januari 2011 is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar.
bron: persian2english


De hervormingsgezinde politicus en voormalig parlementslid Mohsen Armin, is door branch 15 van het revolutionary court veroordeeld tot 6 jaar gevangenis en een verbod van 5 jaar op alle politieke activiteiten.Hij was aangeklaagd voor “verzamelen en samenzweren” .
bron: iranbriefing.net

EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

'Een opbeurende brief aan haar echtgenoot die ook gevangen zit.' Denk niet dat hij dat opbeurende direct zo ziet.