Sunday, January 29, 2012

Iran: meer


Op 28 januari is in de gevangenis van Ilam een man opgehangen.
Volgens ISNA was de man veroordeeld voor moord en was al eens ontsnapt uit de gevangenis door het opblazen van de gevangenismuur.
bron: iranhr.net


Pastor Youcef Nadarkhani is volgens berichten van de ACLJ nog steeds in leven, maar staat onder grote druk van het hoofd van justitie in Gilan zich te bekeren tot de islam.
Nadarkhani blijft volhouden dat hij christen is en nooit moslim is geweest. Hij is in juni 2011 ter dood veroordeeld wegens ketterij.
bron: aclj.org


De blogger en mensenrechtactivist Hossein Ronaghi Maleki is uit het ziekenhuis teruggekeerd naar de gevangenis.Hij was opgenomen geweest voor een operatie.
Het afgelopen jaar is hij 5x geopereerd geweest na een niertransplantatie. Volgens HRHI is hij teruggebracht naar de gevangenis ondanks het feit dat het onmogelijk is hem in de gevangenis de juiste medische behandeling te geven.
bron: HRHI
De journalist Hassan Fathi die op 13 november 2011 in zijn huis werd gearresteerd, mag geen bezoek ontvangen en zit volgens zijn vrouw in eenzame opsluiting.
Hij wordt aangeklaagd voor het verspreiden van leugens en het verstoren van de openbare orde, nadat hij een interview had bij de BBC over de ontploffing in het IRCG munitiedepot waarbij 17 doden vielen.
bron: HRHI

weekrapport 28 januari 2012, geweld tegen vrouwen.

weekrapport 28 januari 2012, schending van grondrechten

weekrapport 28 januari 2012, willekeurige arrestaties en gevangenis

weekrapport 28 januari 2012, onmenselijke behandeling en wrede straffen

weekrapport 28 januari 2012, systematische schending van het recht op leven, executies

EAWorldWide


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Nooit moslim. In Iran. Lijkt me toch dat hij als moslim zal zijn geregistreerd bij geboorte.

christinA eijkhout said...

Dat hoeft niet, je bent geloof ik pas "officeel" moslim als je,net als bij protestanten, aangenomen bent. Hij zegt dat hij dat niet is.