Tuesday, January 31, 2012

Iran: meer

Op 30 januari is in de gevangenis van Zanjan een man opgehangen.
Volgens Fars newsagency was de niet met naam genoemde man veroordeeld voor drugshandel.
bron: iranhr.net


Human Rights Watch heeft gezegd dat Iran tientallen vakbondsleden en arbeidsactivisten die afgelopen tijd zijn gearresteerd, moet vrijlaten.
Veiligheidskrachten hebben gisteren de arbeidsactivist Ali Akhavan in zijn huis in Teheran gearresteerd. De afgelopen maanden zijn door het hele land arbeidsactivisten gearresteerd.
Hierbij bevinden zich Mohammad Jarahi, Shahrokh Zamani, Sheys Amani, Sharif Saedpanah en Mozafar Salehnia.
bron: hrw.org, iranbriefing.net


De student activist en journalist Mohsen Sanatipour van de Ferdowsi University in Mashhad en secretaris van de Allameh Group van de universiteit, is veroordeeld tot een jaar gevangenis.
Het vonnis is aan zijn advocaat bekend gemaakt en zijn straf is meteen begonnen.
bron: iranhumanrights.org

In de afgelopen dagen zijn 4 IRGC-commandanten overleden zonder dat zoals gebruikelijk, condoleances aan de families namens Khamenei werden overgebracht, die wel de familie van een ander IRGClid condoleerde nadat diens vader was gestorven. De Guard chief Major General Mohammad Ali Jafari en de vroegere IRGC chief Major General Yahya Rahim-Safavi, zijn niet eens naar de herdenkingsdienst geweest.
De vier uit de gratie gevallen commandanten zijn Mansoor Torkan 50, Dr. Vafa Ghaffarian 52, Ahmad Sayyafzadeh 55, en Abbas Mohri, 52.
Er hebben zich de laatste jaar meer doodsgevallen voorgedaan bij de IRGC.
bron: iranbriefing.net

In Iran is officieel een spaanstalige satellietzender gepresenteerd.De naam van de zender is HispanTV.
Sinds vorig jaar maakte de zender al proefuitzendingen. Iran heeft ook een arabische, turkse, franse en urdu zender. Bovendien had PressTv tot januari een kantoor in Londen.
bron: rferl.org

Bijna 2000 mensen uit de filmwereld in Iran hebben de petitie ondertekend waarin wordt geprotesteerd tegen het besluit om het House of Cinema in Teheran te sluiten. De website Kaleme heeft de petitie en ondertekenaars gepubliceerd. Onder de ondertekenaars zijn Majid Majidi, Kamal Tabrizi, Manouchehr Mohammadi, Ebrahim Hatami-Kia, Niki Karimi, Leila Hatami, Parviz Parastooei, Atila Pesyani en Shahab Hosseini.
bron: en.irangreenvoice.com


Afgelopen week heeft een economische adviseur van de EU gezegd dat de iraanse regering nog steeds miljarden op banken in Europa heeft staan.
Farsnews had gemeld dat Iran al het geld van europese banken heeft gehaald.
Volgens berichten staan in Duitsland, Italie, Malta, Spanje, Griekenland en Zwitzerland nog miljarden.EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een economische boycot tegen Iran is dus zo ingesteld: tegoeden bevriezen en klaar is Kees.

christinA eijkhout said...

Niet echt, het geld "ligt", das wat anders als actief gebruiken.
Het gaat bij een boycot om stromen geld te onderbreken.