Friday, January 27, 2012

Iran: verder

Aan de grens met Pakistan zijn vannacht 6 pakistanen doodgeschoten en 2 gewond door iraanse grenswachten.
De mannen zouden illegaal de grens hebben gepasseerd.
bron: rferl.org


Het hoofd van Justitie in Bushehr heeft bekend gemaakt dat de 2 daders van het incident in Abpakhsh in het openbaar zullen worden opgehangen.
Volgens de afdeling voorlichting van justitie is de zaak door een speciale rechtbank behandeld en zijn beide daders tot openbare executie veroordeeld, welk vonnis door het Supreme Court is bevestigd.
bron: freedomessengerIn de Gohardashtprison is volgens berichten de onmenselijke druk op politieke gevangenen toegenomen.De voedselsituatie wordt steeds slechter.
Bestond het avondeten eerst een ei, een aardappel en een stuk brood, nu is dit vervangen door 15g halva en een snee fabrieksbrood.
Ook de hoeveelheid eten van de andere maaltijden is verminderd.Tegelijkertijd verkopen de gevangeniswinkels bijna geen conserven meer.
Het hoofd van de Gohardasht Prison heeft gezegd dat als de economische sancties vergroot zullen worden, de eerste die hiervoor zou moeten betalen, de politieke gevangenen zijn.
bron: freedomessengerOp 21 januari hebben security agenten de deur van de bahai schrijver en dichter Enayatollah Sanai’s huis opengebroken en het huis doorzocht.Zij hebben gebedenboeken, cd's en cassettes meegenomen.
Daar Sanai niet thuis was, werd hij niet gearresteerd.
Het doorzoekingsbevel dat zij bij zich hadden was verlopen.
bron: HRHI


Human Rights House of Iran bericht dat de ondervragers van de cyberinlichtingenafdeling van de IRGC aan Saeed Malekpour een ultimatum gesteld heeft om nogmaals een bekentenis op televisie te doen, waarna hij naar het open gedeelte van de Evin gevangenis zal worden verplaatst en niet zal worden geexecuteerd.Malekpour is ter dood veroordeeld voor het beheer van een website met adult content.
Hij zit al 3 jaar in de gevangenis.
bron: HRHI


Shirin Ebadi heeft opgeroepen tot een internationale campagne voor de vrijlating van de 3 oppositieleiders Zahra Rahnavard, Mir Hossein Mousavi, en Mehdi Karroubi.
Bovendien riep zij haar landgenoten op de verkiezingen van 2 maart te boycotten.
iranhumanrights.org

Podcast 46, Iran’s aanval op de vrije meningsuiting in een interview met Mehrad Vaezinejad en Niousha Masoumi

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Anonymous said...

Waar is Fatemeh Karroubi, de echtgenote van Mehdi, gebleven? Is zij inmiddels vrijgelaten? Dat is mij dan ontgaan. Groet,
Loes

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Karige maaltijden daar in die Iraanse gevangenissen. Geen wonder dat velen er ziek worden of sterven.