Thursday, February 09, 2012

Iran: meer

In Qom zijn in de afgelopen dagen 4 mannen opgehangen.
Mehrnews schrijft dat de mannen, die niet met naam genoemd weren, allen veroordeeld waren als drugshandelaar en in de gevangenis geexecuteerd zijn .
bron: iranhr.netDe geestelijke gezondheid van Reza Malek, Ayub Ghanbarpourian en andere politieke gevangenen in Evinprison is in ernstig gevaar. Vooral voor hen die ter dood zijn veroordeeld, en die in onzekerheid leven of en wanneer de executie zal worden uitgevoerd is de spanning zeer groot.
Ook worden soms nepexecuties uitgevoerd waarbij de gevangene pas op het laatste moment merkt dat dit niet echt was.
Sommige gevangenen hebben ernstige slaapstoringen, varierend van telkens schreeuwend wakker worden tot in het geheel niet kunnen slapen.
Ook worden er vaak zelfmoordpogingen ondernomen.Diegenen worden dan twee weken naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd waar zij met hand en voetboeien vastzitten.
bron: iranbriefing.netVolgens recente berichten van Ward 350 van Evinprison is de medische kliniek van de gevangenis bezig met mensenschendende aktiviteiten in de vorm van het niet goed administreren van geest veranderende medicijnen.
De kliniek is gestopt met opschrijven van de hoeveelheid voor bepaalde gevangenen, terwijl anderen grotere aantallen medicijnen krijgen.
Dit was het geval bij de ter dood veroordeelde webdesigner Vahid Asghari, terwijl de politieke gevangene Hossein Asghari, zoveel kalmerende middelen kreeg voorgeschreven dat hij nu verslaafd is.
bron: iranbriefing.net

Het doodsvonnis van Javad Lari is in hoger beroep door het Supreme Court omgezet naar 2 jaar gevangenisstraf.
Lari was gearresteerd voor handelen tegen de nationale veiligheid, maar door judge Selavati veroordeeld voor moharebeh(vijandschap met god).Hij was ter dood veroordeeld omdat hij in de 80er jaren een supporter van de MKO is geweest, waarvoor hij 5 jaar in de gevangenis heeft gezeten.
bron: freedomessenger


Op 7 februari is in Teheran Shamim Zeinol-Abedin opgeroepen voor de tenuitvoerlegging van haar straf van 50 zweepslagen. Zij was hiertoe veroordeeld in 2009 wegens verstoring van de openbare orde en deelname aan een illegaal protest.
bron: freedomessenger

De politieke gevangene Abolfazl Ghadyani is naar de intensive care van het Modares ziekenhuis overgebracht. Volgens berichten is zijn toestand de laatste dagen sterk achteruit gegaan.
Hij heeft een hartkwaal, acute schildklierproblemen en last van zijn prostaat. Ook heeft hij veel gewicht verloren.
Hoewel zijn eenjarige gevangenisstraf in december was afgelopen, werd hij niet vrijgelaten maar opnieuw verhoord.
bron: banouyesabz.wordpress.com


Aan de vooravond van 14 februari hebben veiligheidsagenten gedreigd de dochters van Mousavi te arresteren.Een dochter is het verboden deel te nemen aan aktiviteiten op de universiteit waar zij lesgeeft.
Vorig jaar werden tijdens de demonstratie op 14 februari Mousavi en Karroubi onder huisarrest geplaatst.
bron: banouyesabz.wordpress.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een jaar huisarrest. Moet er niet aan denken.

Anonymous said...

ChristinA, ik hoop niet dat je echt ziek bent. Vandaag heb ik je weblog node gemist. In elk geval: van harte beterschap. Tot spoedig.
Loes

christinA eijkhout said...

Ik kan amper tikken en ben echt ziek.