Thursday, February 02, 2012

Iran: straffen

Op de binnenplaats van het politiebureau in Karaj is op 31 januari een man opgehangen.
Volgens IRNA had de man, H. M. in 2009 een agent doodgereden.Volgens de mensenrechtorganisatie "Human rights and democracy activists in Iran" heette de man Hassan Armin(Mafi) en was een kickboxcoach en was aan beide benen verlamd geraakt tengevolge van mishandeling in de gevangenis.
bron: iranhr.net

In de Central Prison van Semnan zijn 31 januari 2 mannen opgehangen.
De staatskrant Jomhouri Islami schreef dat de mannen, M.J, 49 uit Teheran… en H.A, 47
uit Kashmier beiden waren veroordeeld voor drugshandel en dat hun gratieverzoeken na onderzoek waren afgewezen door de Amnesty Commission.
bron: freedomessenger.com


Volgens berichten uit de Evingevangenis zijn de cellen van alle politieke gevangenen in Ward 350 doorzocht terwijl de gevangenen buiten in de sneeuw op de binnenplaats moesten staan.
Hierop begonnen zij leuzen te roepen “Ya Hossein… Mir Hossein” , “Mahmoud the Traitor” en “Death to the Dictator” en te zingen “Ey Iran” “Yareh Dabestani” en andere liederen, waarop de vrouwenafdeling van ward 350 ook mee ging doen totdat de agenten uiteindelijk vertrokken.
bron: banouyesabz.blogspot.comGedurende de afgelopen week zijn de webontwerpers en blogger Saeed Malekpour, Vahid Asghari, en Hossein Ronaghi Maleki opnieuw verhoord door agenten van de Cyber Intelligence Unit of the Revolutionary Guards.
Tevens worden zij onder grote druk gezet om een bekentenis op tv te doen.
Vahid Ashgar is 31 januari overgebracht naar eenzame opsluiting nadat hij door judge Selavati ter dood was veroordeeld. Hij zit reeds gevangen sinds 2008 en is tengevolge van martelingen in zeer slechte geestelijke conditie.
Hossein Ronaghi Maleki is tot 15 jaar gevangenis veroordeeld en is in zeer slechte gezondheid.
Malekpour is ter dood veroordeeld en zijn vonnis is bevestigd door het Supreme Court.Op 31 januari zei de IRGC in een verklaring dat zij blij zijn met de doodstraf.
bron: freedomessenger, iranhumanrights.orgLeila Mohammadi een tot christen bekeerde vrouw, die al 5 maanden in de Evinprison gevangen zit is veroordeeld tot 2 jaar gevangenis.
Zij was aangeklaagd voor brede anti-islamitische propaganda wegens het houden van een huiskerk.
bron: worthynews.comIn Syrie zijn 11 iraanse pelgrims ontvoerd door gewapende mannen.Volgens berichten werd eerst de hele groep pelgrims (35 mensen) bestolen van geld en telefoons, waarna de mannen werden ontvoerd.
bron: tri-cityherald.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Moedig van die gevangenen.