Friday, March 30, 2012

Iran: fout

Op zondag 1 april zitten de 7 Bahaileiders 10.000 dagen in de gevangenis.
In 2008 werden zij gearresteerd en nadat zij 20 maanden in Evinprison hadden gezeten zijn zij in 2010 ieder veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.
Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi, Saeid Rezaie, Behrouz Tavakkoli, en Vahid Tizfahm zitten op het ogenblik in de Gohardashtprison in Karaj en Fariba Kamalabadi en Mahvash Sabet zitten in de Evinprison.
Zondag zal in 12 steden ter wereld een grote posteraktie, georganiseerd door de mensenrechtenorganisatie United4Iran worden gehouden.
bron: news.bahai.org


Afgelopen week zijn in Kuala Lumpur twee koffers met valse $100 biljetten in beslag genomen bij 2 iraniers die naar Maleisie via een directe vlucht uit Teheran kwamen.Een koffer bevatte 153.000 aan valse biljetten en de andere koffer 203.000.
De iraniers zeiden dat zij de biljetten via de kassier van de CBI-bank hadden gekregen en geen idee hadden dat deze vals waren.
bron: iranbriefing.net


De iraanse regering heeft de persaccreditatie van Reuters ingetrokken nadat er een artikel was gepubliceerd over vrouwen die martial arts beoefenen.
De kop van het artikel werd gecorrigeerd nadat de vrouwen van de vechtsportclub in Teheran een klacht hadden ingediend.
De originele titel was "Thousands of female Ninjas train as Iran's assassins" (video) en werd gecorrigeerd tot "Three thousand women Ninjas train in Iran".
De chef van Ministry of Culture and Islamic Guidance stelde zich in verbinding met Reuters met als resultaat dat de accreditatie van de 11 personeelsleden werd ingetrokken.
bron: reuters.com


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Uitkijken voor Iraanse vrouwen dus.