Thursday, March 15, 2012

Iran: ontdekt


Op 14 maart is de Gonabadi dervish, Kasra Nouri in Shiraz gearresteerd op aanklacht van het geven van een interview aan een buitenlandse radiozender.
In januari was hij ook al gearresteerd, maar werd na 46 dagen na het betalen van een borg van 50 miljoen toman, vrijgelaten.
bron: iranbriefing.net

Satellietfoto's van een gebouw in Parchin dat het International Atomic Energy Agency (IAEA) wil bezoeken laten zien dat daar een hoog-explosieve testruimte is.
Het gebouw staat afgescheiden van de resterende gebouwen op het militaire terrein en heeft zijn eigen omheining en bewaking.
bron: iranbriefing.net


Het verzoek om gratie van de ter dood veroordeelde leraar Abdolreza Ghanbari is afgewezen.
Hij werd onmiddellijk na de Ashuraprotesten in december 2009 op zijn werk gearresteerd en is in januari 2010 berecht zonder dat hij toegang tot een advocaat had.
Hij werd ter dood veroordeeld voor “moharebeh (vijandschap met god), door deelname aan straatbijeenkomsten op Ashura Day,” en contact met vijandige groepen.
Doordat het gratieverzoek is afgewezen, bestaat de mogelijkheid dat hij iedere dag kan worden geexecuteerd.
bron: iranhumanrights.org

In Azerbaijan zijn 22 mensen gearresteerd die ervan verdacht worden in samenwerking met de iraanse Sepah aanslagen te willen plegen op de ambassades van US en Israel.
Volgens Azerbaijan werden zij vanaf 1999 gerecruteerd en zijn getraind in het gebruik van wapens en spionagetechnieken in iraanse kampen.
bron: iranbriefing.net


De BBC Persian Service. is het doelwit geweest van een cyberaanval die uit Iran kwam.
Volgens de directeur van de Persian Service is de internet aanval gelijktijdig uitgevoerd met pogingen het signaal van 2 op Iran gerichte satellieten te storen.
Ook Reporters without Borders heeft geklaagd over Iran's cyberleger.
bron: iranbriefing.net

EAWorldWide


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ontkennen kan dus niet meer (nucleaire ruimte).