Monday, March 19, 2012

Iran: protesteren

Bij de Gonabadi Dervishes in ward 350 van de Evin prison zijn tengevolge van de slechte voedingsituatie grote ijzertekorten en bloedarmoede vastgesteld.
Volgens een reporter van de Majzoonan Noor website is dit bij de reeds meer dan 6 maanden gevangen zittende stafleden en administratieve werknemers van deze website vastgesteld.
Volgens article 95 van de gevangenenregels moet het voedsel wekelijks voldoende groente, vlees en fruit bevatten, iets dat in ward 350 niet het geval is.
Ook is 90% van het voedsel in ward 350 niet goed bereid en er wordt vaak eten weggegooid.
bron: freedomessenger

Na 70 dagen hongerstaking is de blogger, publicist en arts Mahdi Khazali door de autoriteiten vrijgelaten uit de Evinprison.
Op 9 januari was hij gearresteerd en heeft 25 dagen in isolatie doorgebracht voor hij naar ward 350 werd overgeplaatst. Volgens de website Kaleme heeft hij meer dan 30 kilo gewicht verloren.
Ook in de Mati Kola prison in Babol zijn op de zondag voor het nieuwe jaar een aantal gevangenen vrijgelaten.
Onder hen bevinden zich de zanger Arya Aramnejad en de moeder van de gevangen zittende mensenrechtenactivist Kouhir Koudarzi, Parvin Mokhtareh.
bron: en.greenvoice.comZaterdagmorgen zijn in Shiraz de Bahai Kavoos Samimi en Kambiz Habibi gearresteerd. Human Rights Reporters Committee berichtte dat eerst hun huizen werden doorzocht.
In februari zijn vier anderen gearresteerd en de huizen van meer dan 350 Bahai in Shiraz doorzocht.
Dori Amri en Mona Rezai die in Mashhad waren gearresteerd zijn tot 1 jaar gevangenis veroordeeld op aanklacht van propaganda maken tegen het regime door het uitoefenen van het Bahaigeloof.
bron: radiozamaneh.com

Op 8 maart hebben de staalarbeiders van Asadabad geprotesteerd tegen het niet betalen van 4 maanden achterstallig loon.
Op 14 maart hebben gepensioneerden van Iran Air geprotesteerd tegen het niet betalen van achterstallige tegoeden.
Ook op 14 maart hebben meer dan 70 arbeiders van de Ahvaz Sugar and Sugar Refinary Factory bij het kantoor van de gouverneur gevraagd om de lonen van vorig jaar en hun pensioenen.
Op 11 en 12 maart hebben 2000 arbeiders van Neibor Industries and Planting Company in Shoushtar 2 dagen gestaakt met als eis de uitvoering van het Occupation Rationalization Plan.
bron: iranlaborreport


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De stap naar een hongerstaking lijkt dus niet zo groot: het eten in de Iraanse gevangenis is toch al niets.

christinA eijkhout said...

als je niet bij kunt kopen inderdaad niet.