Saturday, April 14, 2012

Iran: meer

Nobelprijswinnaar Shirin Ebadi heeft gezegd dat zij het niet eens is met de economische sancties tegen Iran omdat deze grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven van de bevolking. Ook zegt zij dat in tegenstelling tot wat de iraanse overheid zegt, het nucleaire programma niet populair is bij de bevolking.
Veel mensen zijn bezorgd over de milieutechnische consequenties van atoomreactors, vooral in de gebieden waar veel aardbevingen voorkomen.
Dat er weinig openbare discussie hierover is komt doordat de regering in de afgelopen jaren kranten verboden heeft iets anders dan het officiele regeringsstandpunt weer te geven.
bron: nytimes.com


Een vliegtuig dat onderweg was van UAE naar USA heeft gisteren een noodlanding moeten maken op het internationale Imam Khomeini Airport in Teheran.Een van de passagiers kreeg op de vlucht van Dubai naar Seattle een hartaanval en daarom landde het vliegtuig in Teheran.
De 52-jarige man is overgebracht naar een ziekenhuis in Teheran.
bron: en.trend.az


Iraanse importeurs hebben afgelopen week 50.000 ton graan gekocht, ondanks de economische sancties. Ladingen voedsel vallen niet onder die sancties maar de genomen financiele maatregelen die iraanse tegoeden bij bedrijven hebben bevroren hinderen graantransacties.
Er dreigden afgelopen week grote tekorten aan veevoer te ontstaan toen particuliere handelaren geen lange termijnbetalingen meer konden doen.
Desondanks hebben twee particuliere handelaren zendingen van 25.000 ton kunnen maken. De herkomst van het graan is onbekend maar het wordt verscheept via een haven aan de Zwarte Zee.
bron: en.trend.az


De lichamelijke en geestelijke gezondheid van de journalist, oud-leraar en oud-redacteur van Saham News,Mohammad Davari, gaat steeds erger achteruit. Er is een buitengewoon hoge borg vastgesteld van $400.000. Zijn familie is niet in staat deze borg bijeen te brengen. Hij werd in 2009 gearresteerd nadat de brief die Mehdi Karroubi heeft geschreven over de martelingen in de gevangenis van Kahrizak, was gepubliceerd.
Davani werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenis, die vorig jaar tot 6 jaar werd verhoogd doordat hij niet in staat was om een boete te betalen die hem was opgelegd voor het bijwonen van een lerarendemonstratie..
bron: iranhumanrights.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Graan als veevoer. Kan de Iraanse consument wel het vlees of de zuivel betalen?