Thursday, April 19, 2012

Iran: meer

De autoriteiten zeggen dat Hossein Ronaghi Maleki alleen medisch verlof krijgt als hij een bekentenis ondertekent.
Maleki is tot 15 jaar gevangenis veroordeeld voor “lidmaatschap van Iran Proxy internet group,” “propaganda tegen het regime,” “belediging van de Supreme Leader,” en “belediging van de president". Hij is in zeer slechte gezondheid en heeft een nierkwaal waarvoor hij al twee keer geopereerd is.
bron: iranhumanrights.org


Een rapport van het in Londen gevestigde International Centre for Development Studies bevestigt dat Iran grote hoeveelheden olie steelt uit olievelden in Irak.
Iran steelt olie ter waarde van $17 miljard uit olievelden die meestal niet gedeeld worden en in bezit van Irak zijn.
De hoeveelheid olie die Iran van Irak steelt wordt geschat op 130,000 vaten en komt voornamelijk van vier iraakse olievelden: Dehloran, Naft Shahr, Beidar West, en Aban. Ook de olievelden al-Tayeb en Fakka en ook delen van het Majnoun veld met ongeveer 250,000 vaten worden wederrechtelijk door Iran gebruikt.In totaal wordt ongeveer 14% van de iraakse olie door Iran gestolen.
bron: iranbriefing.net


Op de staats tv website heeft de commandant van de iraanse grondtroepen donderdag gewaarschuwd dat Iran klaar is voor militaire acties inzake Abu Musa als diplomatie niets uithaalt.
Het was de eerste keer dat een iraanse militaire commandant over deze zaak sprak sinds president Ahmadinejad vorige week Abu Musa in de Perzische Golf bezocht.
bron: iranfocus.com


Tijdens een bezoek van president Ahmadinejad aan Bandar Abbas hebben boze iraniers zijn auto omringd terwijl ze riepen dat zij honger hadden.Een gepensioneerde man zwaaide met een papier waarop "honger"geschreven stond.Even later werd hij door security agenten weggevoerd.

Video via YoutubeEAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Hebben de Amerikanen nooit weet gehad van die oliediefstal in Irak of is dat pas sinds ze er weg zijn?

Anonymous said...

Dat vraag ik mij ook af!
Groetjes / Loes

christinA eijkhout said...

Ik vraag mij wel vaker af wat voor raar spel USA en Iran in Irak spelen.
Loes, nog bedankt voor de link.