Monday, April 30, 2012

Iran: meer 30 april 2012

De mensenrechtadvocaat Mohammad Ali Dadkhah is op 29 april in Teheran gearresteerd. Volgens berichten was hij in de rechtbank om zijn client de politieke gevangene Arzhang Davoudi te verdedigen, toen hij op bevel van Judge Salavati werd gearresteerd. Hij is overgebracht naar de Evinprison.
Volgens judge Salavati heeft  het Hof van beroep het vonnis tegen Dadkhah van 5 jaar gevangenis bevestigd en is hij daarom gearresteerd.
Dadkhah was op 4 juli 2011 veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van 10 jaar.
bron: persianbanoo.wordpress.com


Volgens Majzoon Noor, een website van de Nematollah Gonabadi Sufi Order,is zaterdagmorgen in Khavar Mohammad Ali Shamshirzan in zijn werkplaats gearresteerd. De arrestaties lijken onderdeel te zijn van een uitgebreide campagne tegen derwisjen in Khavar
Er zijn tot nu 17 Gonabadi derwisjen uit Khavar aangeklaagd voor "Corruptie op aarde,” Moharebeh (“vijandschap tegen god”) en illegaal wapenbezit.
Op de eerste twee aanklachten staat de doodstraf.
bron: en.greenvoice.com


Iran geeft grote prioriteit aan het vinden van nieuwe olie en gasvelden langs de grenzen.Mehrnews schreef dat vorig iraans kalenderjaar de gasproduktie met 24% en zeven nieuwe olie en gasvelden is gegroeid.
De gasvelden zijn gevonden bij Madar in Bushehr Province, de Khayyam layer en Farzad field in de Persian Gulf.De olievelden zijn het Soumar oilfield in de provincie Kermanshah, Delavaran in de province Ilam en een veld in de Khuzestan province.
bron: en.trend.az


Ook dit jaar is de politie in Teheran weer gestart met een crackdown tegen vrouwen die niet conform de islamitische kledingsregels zijn gekleed.
De politiechef heeft gezegd dat ook schurken en "mannen die de dochters en vrouwen van anderen lastig vallen" zullen worden geconfronteerd.
bron: freedomessenger.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iran kan het olie- en gasgeld vast goed gebruiken.