Friday, May 25, 2012

Iran: meer 25 mei 2012

Woensdag berichtte de Kurdistan Press Agency dat Branch1 van het Revolutionary Court van Khoy vijf iraanse koerden heeft veroordeeld tot 46 jaar gevangenis vanwege banden met koerdische groepen.
De namen van de vijf uit Maku in West Azerbaijan afkomstige mannen zijn: Mostafa Armin, Mousa Hatefi, Saeed Derayat, Ali Marhamati en Vali Balkhanloo
De vijf zijn een jaar geleden gearresteerd .Volgens plaatselijke berichten was Vali Balkhanloo enige dagen na zijn arrestatie doodgemarteld.Het nieuws van zijn dood is nog niet openbaar gemaakt.
bron: en.irangreenvoice.com


Het Iran Human Rights Documentation Centre heeft een update ontvangen over de toestand van Mohammad Seddigh Kaboudvand die sinds 14 mei in hongerstaking is in ward 350 van Evin Prison. Op 17 mei heeft hij tijdelijk zijn hongerstaking onderbroken nadat hem beloofd was dat zijn verzoek om verlof in behandeling was en dat hij binnen enige weken bericht zou krijgen.
Kaboudvand zit sinds juli 2007 gevangen. Hij is tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het oprichten van Human Rights Organization of Kurdistan.
bron: IHRDC


Voor de zestiende keer is Bandar Abbas’s dervishes weblog”, een van de oudste weblogs van de Gonabadi derwisjen in Iran gefilterd.
De administrator van het blog zei tegen een reporter van Majzooban dat al jarenlang geprobeerd wordt nieuws van de derwisjen te boycotten omdat men de wreedheid en onderdrukking van iraniers, en speciaal religieuze dissidenten, verborgen wil houden. Daar zij geinspireerd worden door de Sufi School hebben zij altijd gestaan op eerlijke rechtspraak en zullen vastberadener dan ooit doorgaan.
bron: freedomessenger


Volgens Human Rights Activists News Agency,heeft de gevangen zittende blogger en mensenrechtenactivist Hossein Ronaghi Maleki een hongerstaking gestart.Hij is in zeer slechte gezondheid wegens het feit dat ook zijn rechternier niet goed meer werkt.
bron: persianbanoo.wordpress.com
EAWorldWide


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Hongerstaking en slechte gezondheid: gaat niet samen.