Tuesday, May 08, 2012

Iran: meer 8 mei 2012

Behalve de negen mannen die gisteren in Teheran zijn opgehangen is ook in de gevangenis van Tabriz een man opgehangen.
De man werd niet bij naam genoemd. Hij was veroordeeld voor sexueel misbruik van verschillende minderjarige meisjes.
bron: iranhr.net


Het aantal echtscheidingen in Iran steeg met 7% vorig jaar, terwijl het aantal huwelijken met 2% steeg.
Volgens ISNA meldde State Statistics Organisation dat voornamelijk degenen onder de 30 jaar scheidden. Vrouwen scheiden meestal tussen de leeftijd van 20-24jaar, terwijl gescheiden mannen tussen 25-29jaar zijn.
bron: en.trend.azHet Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC) heeft berichten uit de Rajaee Sharprison in Karaj ontvangen dat op 5 mei de koerdisch politieke gevangene , Ramezan Ahmad Kamal, plotseling naar een onbekende plaats is overgebracht. Ook namen zij zijn bezittingen mee.
Vanwege problemen met zijn gezondheid was Kamal opgenomen in het gevangenisziekenhuis.
bron: iranbriefing.net


De bureauchef van Fars newsagency in Kabul, Abdolvahed Hakimi is op 5 mei in Afghanistan gearresteerd op aanklacht van spionage.Hij is overgebracht naar een onbekende plaats.
Fars meldde dat de arrestatie op een misverstand berust.
bron: iranbriefing.net


Het arrest van Kasra Nouri, een lid van de Gonabadi Dervish order is kort voor zijn vrijlating op bevel van de onderzoeksrechter verlengd. Op 14 maart was Nouri gearresteerd op verdenking van propaganda tegen het regime ten gunste van buitenlanders en contact hebben en een  interview geven aan Radio Farda.Zijn moeder vertelde de ICHRI dat haar zoon onder zeer slechte omstandigheden in de gevangenis zit, vooral de twee weken die hij in Quarantine Ward of Shiraz Central Prison: heeft doorgebracht.
bron: iranhumanrights.org


Volgens newsagency IMA is de iraanse cartoonist Mahmoud Shokraiyeh veroordeeld tot 25 zweepslagen nadat hij een cartoon heeft getekend van het parlementslid uit Arak Ahmad Lotfi Ashtiani in voetbalkleren..
Het zware vonnis tegen de cartoonist is niet het eerste, ook de cartoonist Mana Neyestani is al eens veroordeeld voor zijn werk.
bron: en.greenvoice.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Scheiden zal voor vrouwen niet zo gemakkelijk zijn neem ik aan.