Saturday, May 19, 2012

Iran: more 19 mei 2012

Website Melli-Mazhabi bericht dat het hoofd van de Centre for Human Rights Defenders of Iran, Nargess Mohammadi van de ziekenafdeling van Evinprison is overgebracht naar de gevangenis in Zanjan.
Op 8 mei is Mohammadi bezocht door haar familie.Volgens berichten wordt zij verhoord over nieuwe aanklachten die niet aan haar advocaat zijn doorgegeven.
bron: mosaddegh.com


Door middel van het verwisselen van bedrijven, papieren en vlaggen omzeilt een Iraanse olietanker de oliesancties die aan Syrie zijn opgelegd.Documenten die door de Financial Times zijn verkregen, laten zien dat een schip van de Islamic Republic International Shipping Lines, met behulp van verschillende eigenaren en papieren van Syria naar de Golf van Oman en dan Iran voer.
Bewijs van de samenwerking tussen de twee landen is verkregen doordat industrie-experts een toename in het gebruik van de zogenaamde ‘flags of convenience’ die op iraanse olietankers worden gebruikt.
bron: iranbriefing.net


Vrijdag meldde een internationale mensenrechtorganisatie dat tegen zes ahwazi arabieren uit Khalafabad in de provincie Khuzestan op 20 mei een proces zal worden gevoerd. De mannen zitten al een jaar in arrest en er wordt gevreesd dat ze gemarteld zijn en een oneerlijk proces zullen krijgen.
In februari en maart 2011 werden zij in hun huis gearresteerd. Tenminste 4 mannen hebben 8 maanden lang geen contact met een advocaat mogen opnemen.
Volgens het bericht van Amnesty International zijn hun namen Mohammad Ali Amouri, blogger, Rahman Asakereh, leraar, Hashem Sha’bani Amouri, leraar, Hadi Rashidi, leraar, Sayed Jaber Alboshoka en zijn jongere broer Sayed Mokhtar Alboshoka.
bron: iranbriefing.netPresident Ahmadinejad heeft tegen IRNA gezegd dat hij graag met de iraanse atleten naar de Olympische Spelen in Londen zou gaan maar dat Groot-Brittanie daarmee een probleem heeft.
Het engelse ministerie van buitenlandse zaken weigert "op individuele gevallen in te gaan."
bron: iranbriefing.net


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ahmadinedjad zou toch moeten kunnen beseffen dat hij niet welkom is.

christinA eijkhout said...

Natuurlijk beseft hij dat, daarom.