Tuesday, June 26, 2012

Iran: heimelijk 26 juni 2012

De website Kalameh bericht dat er in verschillende provincies van Iran een nieuwe golf van arrestaties van internet activisten is.
Ook wordt bericht dat om de een of andere reden geen bekendheid aan de arrestaties wordt gegeven.De aanklachten zijn vooral aktiviteit op internet of aanklachten van godslastering in cyberspace.
De families van de gearresteerden staan onder druk geen ruchtbaarheid aan de zaak te geven. De arrestaties begonnen rond 23 mei en er zijn in verschillende provincies ongeveer 20 mensen gearresteerd.
Behalve uit Teheran, komen de gevangenen ook uit Ilam, Mashhad, Kermanshah, Rasht, Karaj, Zanjan en Khozestan.
Zij zijn allen naar Evinprison overgebracht, ook hebben alle arrestaties dezelfde kenmerken. Ook worden de gearresteerden ondervraagd om de namen van hun online vrienden en facebookcontacten te geven.Men denkt dat de arrestaties door een anonieme groep van het IRGC, de Cyber Army zijn gedaan. Hoewel geruchten zeggen dat deze groep al in 2006 is opgericht werd pas in 2009 tijdens de verkiezingen voor het eerst van hen gehoord.
bron: persianbanoo.wordpress.com


Zuid Korea zal vanaf 1 juli a.s. geen olie meer importeren vanuit Iran. Op 1 juli treden de sancties tegen Iran in werking.
bron: rferl,orgEAWorldView">


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Bij Kalameh mogen ze dan ook wel uitkijken.