Thursday, June 07, 2012

Iran: meer 7 juni 2012

De 80-jarige grootvader van de gevangen zittende studentenactivist Arash Sadeghi is gearresteerd. De website Kaleme meldt dat Shirollah Dargahi, 80, de grootvader van Arash Sadeghi, woensdagavond is gearresteerd en voor ondervraging naar een onbekende plaats  is overgebracht.
bron: en.greenvoice.com


Volgens Human Rights Activists News Agency (HRANA), is de politieke koerdische gevangenen Mohammad Mehdi Zalieh Naghshbandian gisteren in de Rajai Shargevangenis gestorven. Eerder was hij al naar een ziekenhuis overgebracht wegens ernstige gezondheidsproblemen.Hij was slachtoffer van de chemische oorlogsvoering tussen Iran en Irak. Hij zat een levenslange gevangenisstraf uit wegens samenwerking met een koerdische groep en zat voor hij naar Rajai Shargevangenis werd overgebracht, reeds 18 jaar in de Orumiehgevangenis.
bron: iranbriefing.net


De blogger Hossein Ronaghi Maleki, die opgenomen is in het ziekenhuis, is ondanks zijn levensbedreigende situatie aan een droge hongerstaking begonnen.
Meer dan 10 dagen geleden begon hij met een hongerstaking om te protesteren tegen de schending van mensenrechten in de gevangenis.Afgelopen week werd hij in het ziekenhuis opgenomen.
Mohammad Sedigh Kaboudvand de oprichter van de eerste mensenrechtorganisatie in Kurdistan is bijna 2 weken in hongerstaking en op 4 juni overgebracht naar de ziekenafdeling van de Evinprison. Sindsdien is geen nieuws van hem vernomen.
bron: iranhr.net

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Wat zou die grootvader nu verborgen kunnen houden?

christinA eijkhout said...

dat is als intimidatie bedoeld.