Monday, July 02, 2012

Iran: eindelijk verlof 2 juli 2012

De blogger en mensenrechtenaktivist Hossein Ronaghi Maleki is na 32 maanden in de gevangenis tegen een borg van $500.000 tijdelijk vrijgelaten voor een medisch verlof.
2 weken geleden was hij na een zware nieroperatie tegen het advies van de artsen weer teruggebracht naar afdeling 350 van Evinprison waar hij een gevangenisstraf van 15 jaar uitzit.
bron: englishtogerman.com


Nu de oliesancties per 1 juli in werking zijn getreden, wordt vlees door veel iraniers ingeruild voor pasta, aangezien de prijs van vlees sterk is gestegen. In de afgelopen 22 maanden is de inflatie tot 22,2% gestegen.
Iraanse officials zeggen dat de sancties Iran niet zullen weerhouden verder te werken aan het atoomprogramma.
bron: bloomberg.com


Iran is aan een drie dagen durende militaire oefening begonnen in de centrale woestijn. Onderdeel van de oefening is oefenen met raketten, waarvan sommigen Israel en Zuid-Europa kunnen bereiken.
Volgens de revolutionary guards zullen de oefeningen laten zien dat Iran in staat is om elke vijandige daad verpletterend te beantwoorden.
bron: rferl.org
EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Toch denk ik dat Iran in het geval van een echte oorlog niet veel kans maakt op een overwinning. Ook al zullen ze veel schade en ellende kunnen aanrichten.

christinA eijkhout said...

een oorlog die daar begint zou wel eens een ongunstige uitwerking op de hele regio en Azie kunnen hebben.
Ongunstig als eerste voor west-europa