Sunday, July 29, 2012

Iran: leren 29 juli 2012


Dit najaar komen er 2 nieuwe cursussen voor gevangenisbewakers aan universiteiten van Iran.Dit valt samen met het opheffen van verschillende studies in de sociale wetenschappen.
Volgens het hoofd van het gevangeniswezen zijn er 220.000 politieke gevangenen.
Ayatollah Ali Khamenei, heeft een stop voor verschillende sociale wetenschappen geeist, inclusief vrouwenstudies, mensenrechten en wet, nadat hij heeft verklaard dat deze "zijn gegrond op materialisme dat is vijandig aan de islam.
Hier tegenover staan de aangeboden gevangenisopleingen, getiteld "Justitieel hulpwerk", deze hebben de hoogste officiele zegen nadat senior officials er drie jaar aan hebben gewerkt .
bron: freedomessenger

Volgens Farhad Denshjoo, de kanselier van een van Iran’s Free Islamic Universities, zal 80% van de leraren aan deze particuliere instellingen gekozen worden door studentenleden van de Bassij.Hij riep hen op de komende drie maanden te besteden aan het onderzoeken van de achtergronden van kandidaten en deze door te geven aan personeelszaken.
De revolutionary guard en de bassij drukken steeds meer hun stempel op het sociale en politieke leven in Iran.
bron: iranbriefing.net
Er zijn berichten dat de gezondheid van de politieke gevangene Esmaeil Barzegari’s, die opgenomen is in het ziekenhuis, steeds slechter wordt. Barzegari is voor de achtste keer in hongerstaking. Hij werd in april 2011 in Tabriz gearresteerd en veroordeeld tot 7½jaar gevangenis op aanklacht van handelen tegen de nationale veiligheid..
Tot nu is telkens als hij in hongerstaking was gezegd dat zijn zaak zou worden herzien, maar tot nu toe is dat niet gebeurd..
bron: persianbanoo.wordpress.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Anonymous said...

Er zijn veel politieke gevangenen in Iran, dat is bekend, maar 220.000 is echt onmogelijk. Dat moet het totale aantal gevangenen in heel Iran zijn.

Groetjes,
Loes

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Mensenrechten staan vast niet op die cursussen geprogrammeerd.