Saturday, July 07, 2012

Iran: meer 7 juli 2012

De iraanse minister van inlichtingen heeft vrijdag voor de eerste keer Frankrijk en Duitsland ervan beschuldigd medewerking verleend te hebben aan het vermoorden van iraanse atoomgeleerden.
Voordien werden alleen Israel, USA en Groot Brittannie hiervan beschuldigd.
Ook complimenteerde hij zijn agenten voor het oprollen van een spionagering in april.
bron: nytimes.com

Een amerikaanse federale rechter heeft Iran veroordeeld tot een boete van $813 miljoen voor schade en vergoedingen voor de families van 241 US soldaten die in 1983 bij een bombardement van marinebarakken in Lebanon om het leven zijn gekomen.
bron: iranfocus.comOp 3 juli is Reza Shahabi ook in beroep veroordeeld tot zes jaar gevangenis, vijf jaar verbod op vakbondsaktiviteiten en 70 miljoen rials boete.
Op 15 juni hebben veiligheidsagenten de 6th General Assembly of the Coordinating Committee to Help Form Workers’ Organisations (CCHFW), aangevallen, schoten afgevuurd en meer dan 60 mensen gearresteerd.De meeste gearresteerden zijn een dag later vrijgelaten. Jalil Mohammadi en Alireza Asgari zitten nog steeds gevangen.
Ook Ali Nejati, Shahrokh Zamani, Mohammad Jarrahi, Behnam Ebrahimzadeh, Rassoul Bodaghi, Mohammad Hosseini, Mehdi Farahi Shandiz, en Ali Akhavan zitten nog steeds gevangen.
Op 1 juli is Pedram Nasrollahi, lid van de CCHFW, veroordeeld tot 4 maanden gevangenis.
bron: iranbriefing.net


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die schadevergoeding blijft voor altijd een openstaande rekening.