Tuesday, July 31, 2012

Iran: straf 31 juli 2012

De International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Associations (IUF) heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van de druk die wordt uitgeoefend op de vakbondsleiders van de bij de IUF aangesloten Haft Tapeh sugarworkers union in Iran.
bron: iranlaborreportEen rechtbank in Teheran heeft 4 verdachten in de grote bankfraudezaak ter dood veroordeeld.
IRNA berichtte dat de straffen tegen 39 verdachten zijn bekend gemaakt.
Twee verdachten zijn tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld en de resterende verdachten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 jaar of minder nadat zij schuldig bevonden zijn aan corruptie.
bron: rferl.orgGedurende de ramadan maand zullen speciale eerbaarheidspatrouilles van de politie een roos geven aan vrouwen die zich aan de islamitische kledingstijl houden.
Vrouwen die hun hoofddoek niet netjes dragen en onnet gekleed zijn, zullen een waarschuwing krijgen.
bron: au.ibntimee.comPresident Ahmadinejad heeft tijdens een op de staatstelevisie uitgezonden uitgezonden gesprek tegen een groep olie-officials gezegd dat de economische sancties belachelijk zijn. Hij zei dat alleen achtergebleven regeringen in deze tijd waar de behoefte aan olie zo groot is dit als instrument gebruiken tegen Iran's nucleair programma.
bron: iranfocus.com


Amerikaanse parlementsleden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe ronde van economische sancties om Iran te verhinderen nucleaire wapens te bouwen.
Deze sancties zullen voornamelijk gericht zijn op verdere strafmaatregelen in Iraanse energie, scheepvaart en verzekeringssectoren.
Op 30 juli is hiervoor een wet voorgesteld die door het Huis van Afgevaardigden voor het Congres op 1 augustus met reces gaat, moet worden aangenomen.
bron: rferl.org


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Rozen hebben doornen. Een prikkelbare geste derhalve. Vast niet voor niets zo bedacht.