Monday, July 09, 2012

Iran: verder 9 juli 2012Zes politieke activisten uit Ahwaz zijn zondag ter dood veroordeeld.
Mohammed Omouri, Hadi Rashidi, Hashem Shaabani, en de broers Jaber al-Bushokeh en Mukhtar al-Bushokeh zijn ter dood veroordeeld voor moharebeh en het zijn van een gevaar voor de nationale veiligheid.
In dezelfde zaak is Abdul Rahman Asakereh veroordeeld tot 20 jaar gevangenis en Ismail Abayat werd veroordeeld tot 5 jaar.
bron: iranbriefing.net


Iraanse staatsmedia zeggen dat Iran een plan heeft om de Straat van Hormuz af te sluiten voor het scheepvaartverkeer .Hierdoor vaart een vijfde van 's werelds olietankers. Per 1 juli is een totale olieboycot door de EU ingegaan.
Iraanse parlementsleden hebben een wet voorbereid die het leger opdracht geeft om tankers naar landen die meewerken aan de olieban tegen te houden.
Volgens iraanse media heeft Ali Larijani gezegd dat de voorgestelde wet nog niet door het parlement bestudeerd is.
bron: iranbriefing.net


In de provincie Kerman is een bende die in wapens handelt opgerold. Hoeveel mensen er bij betrokken waren is niet bekend, maar er zijn bij de arrestatie 4 AK-47 met munitie, 4 colts en verschillende geweren in beslag genomen.
bron: en.trend.az

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die dreiging bestaat al een tijdje. Het wordt pas echt serieus hommeles, als het dreigement wordt uitgevoerd. De Amerikanen gaan dat niet pikken.